Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalande siffror även i mindre golfklubbar

/
  • Bollnäs GK har tappat 100 medlemmar på ett år. Det dalande golfintresset i Sverige påverkar också de mindre klubbarna i trakten.

Bollnäs Golfklubb har tappat drygt 100 medlemmar på ett år.
Medlemsantalet minskar också i Söråkers GK och Annefors GK. Men i Alfta/Edsbyns GK har siffran varit stabil under tre års tid.
– Även om några har försvunnit så har det fyllts på, säger klubbens ordförande Hans Andersson.

Annons

Bollnäs GK har gått från 972 medlemmar till 850 på bara en säsong.

Även hos de mindre klubbarna i trakten är medlemsantalet dalande, förutom i Alfta/Edsbyns GK där man legat stabilt runt 400 medlemmar under de senaste tre åren.

– De sista tre-fyra åren har faktiskt genererat plus på medlemskostnader. Tidigare hade vi ett tapp och då var det lite allvarligt med ekonomin, men nu är den i balans och vi upplever att det är ett större sug att komma till klubben och spela, säger Andersson.

Söråkers GK har i dagsläget 264 medlemmar, åtta-nio mindre än i fjol. För tre år sedan låg antalet runt 300 stycken, och så sent som under 90-talet hade Söråkers GK uppemot 1 000 medlemmar, enligt ordförande Jan Fredin.

– Det är en nergång hela tiden. Den stora golfboomen kanske har gått över, säger Fredin.

Annefors GK hade 67 medlemmar i fjol. I år är man 58 stycken.

– Vi har ju inte så många medlemmar, men tittar man på hela golf-Sverige så har det ju minskat. Här spelar folk mer greenfee, även om vi hellre vill ha medlemmar, säger Kent-Åke Lindberg, ordförande i Annefors GK.

Mer läsning

Annons