Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth Einars tror på svensk vinst i årets SlopeFest

I helgen är det dags för sjätte upplagan av SlopeFest, cykeltävlingen som lockar såväl svenska som utländska MTB–cyklister till Alfta Bike Park.
För tredje året finns en VM–klass med på programmet.
– Det finns en chans att det blir svensk vinst i år, säger Kenneth Einars, ordförande i Alfta Bike Park.

Annons

En backe. Nio hopp byggda i jord och trä. Totalt runt 60–70 cyklister. Det är förutsättningarna för årets upplaga av SlopeFest. Årets upplaga är den sjätte i ordningen och ordförande Kenneth Einars ser fram emot helgens tävlingar.

– Det är riktigt kul att se hur tävlingen växer. Vi hoppas på en riktigt bra tävling, bara vädret tillåter, säger han.

Nytt för i år är att man har byggt om starten.

– Den är helt annorlunda mot tidigare år. Sen har vi ju vår bana för juniorer, som är exklusiv för Alfta. Vi har inte stött på någon juniorbana på andra ställen vi varit och tävlat, säger Kenneth Einars och betonar att backen är i topptrim:

– Backen ser riktigt fin ut. Det är redan åkare som kommit hit och börjat köra.

Till helgen väntas cyklister från stora delar av Europa. Ryssland, Portugal, Frankrike och Polen är bara några av nationerna som kommer representeras. Men Kenneth Einars tror ändå på svensk vinst i årets VM-klass.

– Ifjol vann en norrman (Adrian Tell reds anm), men i år tror jag att vi hittar vinnaren bland de svenska åkarna. Vi har flera killar på topp–20 rankingen som kan ta hem det. Men man vet aldrig vad som händer, säger Einars.

Helgen inleddes redan på torsdagen med Whip it–tävling. Kval och Best trick körs under fredagen, innan det hela avslutas med finaler på lördag.

Mer läsning