Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina Norling vann i Bromma

Söderalaskytten Carina Norling vann liggande klassen när Brommastafetten avgjordes i Kungsängen. Söderala kom på tredje plats i lagtävlingen.

Annons

Brommastafetten är en lagtävling bland de 20 bästa skytteföreningarna i Sverige. I laget ska det ingå tre skyttar som alla skjuter i liggande, knästående och stående. Dessutom ska det vara två skyttar som skjuter enbart i liggande ställning.

I Söderalas lag sköt Helena Jansson, Stefan Burchardt och Bengt Jansson ställningsskytte. I liggande sköt Carina Norling och Lennart Sundh. Styrkan i laget var jämnheten denna gång, det var endast Carina som stack ut hakan i hetluften och vann liggande klassen.

Efter en lite trög säsong och medelmåttig inledning blixtrade hon till i andra omgången och sköt 100 poäng av 100 möjliga. Närmaste konkurrent fick ihop 97 poäng, så hon gjorde ett rejält ryck i resultatlistan. Segerresultatet blev 243 poäng. Lennart Sundh fick ihop 234 poäng.

I ställningsklassen toppade tre skyttar på 237 poäng. Både Bengt och Helena sköt 235 poäng och det räckte till tionde plats för Helena och 13:e plats för Bengt. Stefan Burchardt nådde 231 poäng och 31:a plats i den mycket jämna tävlingen där 32 skyttar hade mellan 237 och 231 poäng.

Lagtävlingen vanns av Ununge SKF med 1181 poäng före Bälgviken 1179 och Söderala på tredje plats med 1178.

Mer läsning

Annons