Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burvall laddar om

/

Tomas Burvall från Bollnäs är Sveriges kanske bäste frisbeespelare genom tiderna. Men efter VM-guldet 2007 i Ithaca, USA, har det varit motigt för honom. I fjol opererades han för diskbråck och sist han tävlade var i september för två år sedan. Men nu laddar han om för nya medaljer. – Det ska bli kul att åka iväg igen, jag spelar bra en gren, sedan coachar jag de andra, säger Tomas.

Annons

Tomas Burvall har tillhört Sverigetoppen i frisbee under lång tid. För två år sedan nådde han sina drömmars mål då han blev bäste allround spelare i VM i USA.

36 år gammal sänker han nu målen – men det är trots det medaljer som gäller.

– Man orkar inte satsa 30 timmar i veckan på sju grenar. Nu ska jag specialisera mig och försöka ta guld i de grenar där jag har silver som bäst, säger Tomas.

Sedan han opererade diskbråcket har det varit lugnt med tävlandet, men vid det här laget hade Tomas Burvall räknat med att vara igång för fullt. I stället har hans VM-förberedelser sinkats.

– Det har varit segt. När jag fick börja jogga lite lätt så fick jag efter några gånger en inflammation i ryggen. Så det har blivit medicin och nån spruta. Men nu tränar jag rehab en timme varje dag och frisbee en timme. Fast jag kör med en lättare frisbee och bara precision, säger han.

Trots allt det här ställer han upp i VM i Jacksonville, Florida, som börjar på måndag nästa vecka. Dit åker han med tre andra Bollnäsare: Mikael Zewgren, Stina Persson och Regina Ol-Nils.

Mer läsning

Annons