Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottarna skymtar en egen lokal

/
  • Söderhamns brottarklubb hoppas att lösningen på frågan om en ny brottningslokal finns på Verkstäderna. På tisdagen kikade Jari Tuohimaa och Christian Ågren på ett hett alternativ där.
  • Jari Tuohimaa.

Brottarklubben har länge letat en egen lokal utan att lyckas.

Nu kan en lösning vara på gång.

Vi var med när klubben kikade på ett hett alternativ på Verkstäderna.

Annons

Söderhamns brottarklubb har letat ny lokal sedan Tomas Johansson stångades mot Alexander Karelin. Och precis som Johansson har klubben stångats förgäves. Men nu har klubben tittat på ett alternativ som skapat lite hopp.

– Det överlägset bästa vi kollat på, säger Jari Tuohimaa som tillsammans med Christian Ågren nickade gillande åt den gamla industrilokalen i Verkstäderna.

De vill att det ska lukta svett i stället för svets bland balkar, korrugerad plåt och treverser. Där fanns en potentiell klubblokal, möjligheter för omklädning och plats för ett par permanent upplagda brottarmattor. Men det är på andra sidan av en hel del jobb. Tuohimaa och Ågren är på det klara med att klubben inte har oändliga ekonomiska muskler, men väl en brinnande vilja att jobba ideellt och en hel del kompetens innanför klubboverallerna.

Åke Nylander från fastighetsägaren CNF Fastigheter (Gävle) är bortrest i några veckor, så SBK-ledarna har lite tid att smälta intrycken och samla sig. Det lär bli en kostnadsfråga vad det lider.

– Tänk att kunna starta här nästa höst, säger Jari Tuohimaa med blicken mot den ljusgula industribyggnaden.

Mer läsning

Annons