Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottare imponerande i Glenton

/
  • Axel Lundgren, Oliwer och Carl Ågren tog en och annan skåning med förvåning när de presterade så bra resultat i Glentons mästarmöte.

Att åka till Skåne och Glentons mästarmöte och vinna medaljer är svårt. Men det var precis vad Axel Lundgren och Carl och Oliwer Ågren gjorde.

Annons

Frågan är om inte brottartrion Axel Lundgren, Carl Ågren och Oliwer Ågren gav sig själva de bästa julklapparna redan veckan före jul. Två guld genom Carl och Axel och ett silver genom Oliwer fick Söderhamnsbrottarna med sig hem från den prestigefyllda tävlingen Glentons mästarmöte som avgjordes i skånska Broby den gångna helgen.

– Det här är en riktig gladiatorturnering där alla killar går nio matcher och där alla matcher är lite på liv och död, säger en mycket belåten Jari Tuohimaa, tränare i Söderhamns brottarklubb.

TIll turneringen bjuds tio brottare in till varje klass. Det gör att det bara är gräddan i varje klass som gör upp om medaljerna.

Även övriga SBK:are gjorde hedervärda insatser. Joakim Tuohimaa, pojkar 42 kg, slutade tia, medan Oran Hotti, kn 42, slutade nia i sin första riktigt stora turnering.

Mer läsning

Annons