Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg vill glänsa i tv

/

Nykomling.
Ny tv-match.
Jonas Nygren är laddad för mötet med Kalix.
– Vi får inte slappna av, säger brobergaren.

Annons

Broberg har underpresterat sedan derbysegern mot Bollnäs i slutet av november. Söderhamnslagets tre senaste matcher; Gais borta 1–1, Västerås hemma 1–2 och i fredags Edsbyn borta 4–6.

– Vi spelade ganska bra mot "Byn" trots att vi förlorade. Men släppte den matchen ganska fort och började fokusera på dagens mot Kalix, berättar Jonas Nygren, matchens lirare mot Edsbyn.

I kväll spelar Broberg mot nykomlingen Kalix på Hällåsen med Tv4 Sports tv-kameror runt isen – för andra gången den här säsongen. Förlust i första tv-matchen – nu hoppas Jonas Nygren att matchen mot Kalix slutar tvärtom.

– Vi måste vara på tårna hela tiden i dag. Det går inte att underskatta Kalix.

Broberg och Kalix har inför kvällens match lika många segrar i elitserien. Men brobergarnas två oavgjorda matcher mot Sirius och Gais gör att Söderhamnslaget ligger på åttonde- och slutspelsplats i tabellen. Två placeringar före elitseriebandyns nordligaste lag.

Och Jonas Nygren har hittat formen – nu vill han att laget ska göra likaså.

– Det har lossnat för mig efter lite skador och sjukdomar i början av säsongen. Men jag hoppas att det går bättre för oss resultatmässigt. Vi har trots allt spelat bra i de senaste matcherna men förlorat med små marginaler.

Brobergs vänsterhalva reser sig upp i ett rum fullt med tv-apparater. Han ska ju strax kliva in i dem.

Mer läsning

Annons