Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Blomquist bra i Frankrike

/

Adam Blomquist kommer hem från sin första internationella tävling med mersmak.
Pingistalangen från Söderhamns UIF kom på 15:e plats i Euro mini champs i franska Schiltingham.
– Bättre än väntat, säger 11-åringen.

Annons

Genom ett snårigt poolspel i fyra steg spelade sig 11-åringen från Suif sig fram till åttondelsfinal i pojkar 12 i konkurrens med 96 andra hungriga talanger. Europas bästa 12-åringar gjorde upp, med några deltagare från Nordamerika och Asien som krydda i mixen.

Blomquist höll i det fina spelet från gruppspelet då Belgiens bästa i klassen, Vincent Van Hoven, spelades bort med 3–0 i set i 16-delsfinalen.

– En liten skräll. Adam spelade jättebra hela tävlingen. Han hade lite missflyt i åttondelen, säger pappa Peter Blomquist, ledare för det svenska laget i Frankrike.

Totalt facit för Adam Blomquist blev elva segrar och tre förluster. En av de senare kom i just åttondelsfinalen mot vitryssen Aliaksandr Khanin. I de efterföljande matcherna om placeringarna 9-16 lyckades inte Adam komma upp i samma klass som tidigare.

– Luften gick ur lite i åttondelen. Men han slog många landslagsspelare från andra länder, säger tränare Blomquist.

Till slut blev det 15:e plats för en nöjd talang.

– Det var ganska bra. Jag ville vinna så många matcher som möjligt och det gick bättre än vad jag trodde, säger Adam Blomquist.

* Var det tuffare att spela internationellt?

– Ja, de är ett snäpp bättre på allt än här i Sverige. Det var kul och jag satsar gärna vidare. Coolt att få komma utomlands och tävla, säger suiftalangen.

Den svenska truppen fick även med sig en medalj hem då Simon Söderlund spelade sig fram till final i pojkar 11 där han föll mot Andrei Putuntic, Moldavien.

– Det här var ett litet kick off för de yngsta, det första stora testet. Nästa stora utmaning är ungdoms-EM när de är 14-15. Det har visat sig att de som är bra framme i den här åldern brukar vara med senare också, säger Peter Blomquist.

Mer läsning

Annons