Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettig tid för proffs

/
  • Jens Lundquist, pingisproffs i tyska Bremen, tränar intensivt på hemmaplan i Söderhamn för att komma i bra form till årets säsong.

Det är nu grunden ska läggas för en lång och hård säsong.
Och för Jens Lundquist är de stora målen EM i Tjeckien och Bundesliga-spelet med Bremen.
Därför kör pingisproffset hårt på hemmaplan i Söderhamn.

Annons

Efter lag-VM i Moskva i början av sommaren unnade sig Jens Lundquist en efterlängtad och behövlig semester.

Men efter ledigheten med bland annat besök i Turkiet och New York är det återigen full fart framåt för det 30-årga pingisproffset och landslagsmannen.

– Det har varit en bra sommar. Skönt att kunna ta ledigt direkt efter lag-VM. Så visst var det lite trögt att dra igång igen, säger Jens som fick en rivstart på den nya säsongen med ett par landslagsläger i Köping och hårdkörning hemma i Söderhamn mot lagmästarna i Söderhamns UIF.

– Det var bra med ett hårt läger i Köping direkt. Det känns ganska bra nu, men man är alltid lite osäker på var man står innan det dragit igång på allvar. Nu ska jag finslipa formen de sista veckorna innan seriestarten, så det ska nog bli bra, menar Jens som i nästa vecka lämnar Söderhamn och Sverige för att åka till Bremen och träna inför ligastarten mot Grenzau den 29 augusti.

Samma dag som Jens fyller 31...

– Det vore ju en bra present att vinna premiären, ler han.

Efter två matcher i tyska Bundesligan väntar EM i tjeckiska Ostrava mellan 11 och 19 september för Jens och det svenska landslaget. Och det blir spel i både lag, singel och dubbel för Jens. I dubbel kamperar han i hop med Pär Gerell.

– Jag missade ju EM förra året då jag var sjuk. Men nu ska PG och jag göra ett försök på att ta en medalj.

Mer läsning

Annons