Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suifs kalkyl höll i ligapremiär – "Kan hända att man dabbar sig"

/
  • Hampus Nordberg vann båda sina matcher med 3–1 och får nu ladda om för kval till SOC.

Kinesen Jiaji Wu visade klass och vann sina matcher.
Men när resten av Warta var chanslöst så blev det en enkel ligapremiär för Suif.
– Det var stabilt, även om ingen är 100 procent nöjd med sitt eget spel, säger Hampus Nordberg, som vann båda sina matcher.

Annons

Inför en ligamatch så går det rätt enkelt att se hur utfallet efter sex spelade matcher bör se ut. Suifs kalkyl inför mötet med Göteborgslaget Warta var seger med 4–2. Och så blev det.

Matcherna laget tappade var mot Wartas nye kines Jiaji Wu som slog Anthony Tran och Viktor Brodd med 1–3.

LÄS MER: Talangen som vill ta plats

– Han håller oerhört bra klass måste jag säga, Eslöv har ju haft en kines i fem år som är jätteduktig och den här är handplockad av honom, så det är en skicklig spelare, säger Hampus Nordberg, som alltså såg till att vinna sina båda matcher och se Brodd och Tran ta en varsin.

– Det var en lämplig premiär, favoriterna vann sina matcher. Men det är ju lite press också att veta innan att vi måste vinna fyra matcher, det kan ju hända att man dabbar sig i en match och då vinner man ju inte.

Är det ofta skrällar inom pingisen?

– Det är det absolut, spelar man bara lite sämre och blir passiv så gör man motståndet mycket bättre. Så det gäller att passa sig och göra sitt jobb.

Ingen av er är helt nöjd med spelet trots att ni vinner. Vad ska bli bättre?

– Jag själv har ju spelat oerhört bra sista veckorna och nådde inte dit. Nu tappade jag fotarbetet och blev passiv och vågade inte spela ut riktigt, det var väl det som hände i de två seten jag förlorade.

Nu väntar ett tre veckors EM-uppehåll i serien innan hemmapremiären mot Österlen. För Hampus Nordberg blir viktigaste uppgiften under den tiden att kvala in till SOC, en av världens största tävlingar, som avgörs i november.

Något som gör att tiden till nästa seriematch känns lite kortare...

– Det är ju kul att spela individuellt också, men jag är en lagspelare och tycker det är kul att spela i ligan. Serien är vassare nu också och har nog inte varit så här bra på flera år, säger han.

LÄS MER: Färre lag – bättre liga

LÄS MER: Lista – här är Suifs bästa kinesimporter

Mer läsning

Annons