Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suifförlust gav två poäng

/

Söderhamns UIF fortsätter övertyga i dubbelspelet, medan singelspelet går knackigt. Därför var Spårvägens 3–2-seger odiskutabel i lördagens tv-sända Pingisliga-möte.

Annons

Två riktiga tungviktare i pingis-Sverige gjorde upp om poängen i lördagens tv-sända match i Pingisligan. Fyran i maratontabellen, Spårvägen, spelade hem tre poäng, medan tvåan, Söderhamn, fick två efter 3–2 till stockholmarna.

Trots förlusten var det ändå ett ganska nöjt Suifgäng som jublade efter dubbelmatchen eftersom räknesystemet i ligan ger lagen en poäng för varje vunnen delmatch. Suif kunde kvittera ut tvåpoängaren tack vare att Hampus Nordberg och Johan Sondell avväpnade veteranen Mikael Appelgren och Mikael Zöögling.

– Eftersom vi förlorat tre matcher med 2–3 och vunnit en med 4–1 är vi bra med ändå. Och i dubbelspelet har vi 4–0 i matcher, sa Hampus Nordberg nöjt efter 16–14, 11–7 mot 08:orna.

Om dubbelspelet fungerat hittills har singelspelet gått knackigare. Bara Johan Sondell mäktade med en singelseger, medan Sun Jian och Hampus Nordberg kammade noll i det tv-sända mötet.

Andreas Ljones i Pingisligan säger så här om Suifs arrangemang:

– Jag vet inte riktigt var det gick fel, men suifarna kom inte ut i tid till matchen, men det var första gången och det är mycket nytt för alla inblandade. Och tyvärr var det inte mycket publik på plats, men jag vill ändå ge en eloge till Matts Quiding och Suifportrarna. De gav liv åt matchen.

Mer läsning

Annons