Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif–spelare hemma igen efter lyckat läger i Kina

/
  • Pingisungdomarna kommer få fler chanser att träna med varandra, hoppas i alla fall Igor Krohin

Pingisträning sex timmar om dagen, måndag–fredag. Utflykter lördag och söndag.
Så har schemat sett ut för de fyra ungdomsspelare från Suif som natten mot tisdag kom hem från ett två veckor långt träningsläger i Kina.
– Det gick oväntat bra, säger Norrlandstränaren Igor Krohin, som var med på resan.

Annons

Ett nytt samarbete mellan Suif och den kinesiska klubben Tijan Ja Bing Table Tennis Club gav fyra killar från Söderhamn och Östersund chansen att åka till Kina på träningsläger. Pontus Djäkner, Teodor Ulin, Dennis Krohin, alla från SUIF, samt Östersunds Casper Strindberg har under två veckors tid bott i den kinesiska staden Suzhou, utanför Shanghai.

– Det var en väldigt lång resa dit, men det var det värt. Vi har haft det jättebra, säger tränaren Igor Krohin, som hade med sig sin fru och sin äldsta son Maxim, även han pingisspelare, på resan.

– Killarna fick möjlighet att träna med några av de bästa pingisspelarna i världen. De fick jättebra sparring och möjlighet att skapa nya vänner. Alla höll sig friska hela veckan och kunde träna fullt ut, fortsätter Krohin.

Veckorna bestod av sex timmars träning per dag måndag till fredag, medan helgerna gick åt till att göra utflykter.

– Vi blev bjudna på middag hos några av spelarna ett par gånger. Vi hann även med att åka runt och kolla på lite sevärdheter och gå på tivoli, berättar Igor Krohin.

Det här var första gången Suif besökte Kina inom det nya samarbetet, som kommer fortsätta i framtiden.

– Nästa steg är att de kinesiska spelarna kommer hit till Söderhamn på läger. Sen hoppas vi kunna åka dit igen nästa sommar, förhoppningsvis med en lite större trupp. Den här resan var en test med ett litet gäng spelare. Vi hoppas på fler resor framöver, säger Igor Krohin.

Mer läsning

Annons