Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif måste knäcka skånsk nöt

/
  • Jon Persson, Johan Sondell, Hampus Nordberg, Peter Blomquist och Mats Olsson, stående från vänster, samt Sun Jian och Viktor Brodd redo att åka till SKåne för att börja grävandet efter guld.

På fredagskvällen är det dags för första finalen i lag-SM mellan Söderhamns UIF och "oslagbara" Eslöv. Redan vid torsdags lunch stack finalgänget mot Skåne.

Annons

Eslövs segersvit i svenska bordtennishagar är lika hisnande som imponerande. Inte sedan den 30 november 2006 har skåningarna kammat noll i en match. Senaste nollpoängaren var Hao Jun med och delade ut när Suif vann i en grundseriematch i just Skåne.

Ett bra Suifläge att bryta segersviten är på fredagskvällen, när final 1 i bordtennisslutspelet avgörs i Eslöv.

– Jag skulle aldrig kunna gå ut och säga att "det här kommer vi att vinna", men vår form är fortsatt på uppåtgående. VI är mer inne i fajten än Eslöv och de tuffa matcherna vi hade mot Halmstad i semifinalen tror jag gynnar oss. Eslöv hade ju en väldigt enkel väg till finalen mot Mariedal, säger en lika nyanserad som förhoppningsfull Suif-tränare, Peter Blomquist, under torsdagsförmiddagens sista träningspass före avresan.

Att lilla Eslöv och lilla Söderhamn, två kommuner med mellan 25 000 och 31 000 invånare, lyckas hålla sig i svenska pingistoppen är fascinerande.

Hur ska då Suif vingklippa ett lag som glömt bort hur det känns att förlora? Peter Blomquist inser att det blir knepigt, inte minst i bortahall.

– Det är oerhört viktigt att vi får en bra start och kanske tar de första seten i de båda inledande matcherna. Annars ska vi bara gå in och spela vårt spel. Vi är i bra form.

Jon Persson anlände aningen sent till träningspasset. En sista dust med ryggen hos en naprapat på morgonkvisten gör att han är i någorlunda stridsdugligt skick till final 1.

– Ryggen blir i alla fall inte sämre, men det blir ingen träning för min del i dag. Jag kommer bara att stå och slå lite servar. Det är dumt att anstränga ryggen på träning, jag sparar den till matcherna.

Mer läsning

Annons