Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif i form redo för Växjö

/
  • Hampus Nordberg spelade bra i Ängbys internationella i helgen, precis som Sun Jian.

Sun Jian tvåa i Ängbys internationella, Hampus Nordberg femma.

Söderhamns UIF har laddat mot tufft motstånd inför måndagens ligamatch mot Frej Växjö.

– Det ser bra ut, säger Hampus Nordberg.

Annons

Bara Wartas Chang Hong Jiang hade spelet att hindra Sun Jian från att vinna stortävlingen Ängbys internationella i helgen. Suifs kines spelade bort två av Spårvägens ess - Mikael Appelgren i kvartsfinal och He Hajin i semi – på sin väg till finalen. Där föll Sun Jian med 9–11, 11–8, 6–11, 11–9, 7–11. I skiljeset hade suifaren ledningen med 6–3 i skiljeset innan matchen gled ur händerna.

– Riktigt bra av Sun, betygsätter suifkollegan Hampus Nordberg.

Formbesked två: Nordberg själv tog sig till kvartsfinal i den tuffa konkurrensen via seger mot Olah Benede, Finland, i åttondelsfinal innan Jan-Ove Waldner stod i vägen och bara tillät Norberg att sno åt sig 19 bollar i semifinalen. Ändå:

– Fortsatt bra form. Det känns riktigt bra nu. Lugnet finns där, förklarar Nordberg, trots att det den här säsongen är kortare matcher och således mer nerv i varje boll.

– Men det är inte så stor omställning som jag trodde. Och jag trivs bra med spel på bara ett bord, säger Nordberg inför måndagens möte med Frej Växjö i Pingisligan.

Nykomlingen har radat upp fyra förluster och en seger, men elva vunna matcher (individuellt och dubbel) ger med den här säsongens nya system lika många poäng i tabellen. Suif ligger före i tabellen med 13 inspelade poäng, varav Nordberg bidragit med två och Sun Jian tre.

– Jag ser oss som favoriter helt klart, säger Hampus Nordberg.

Mer läsning

Annons