Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande start av Nordberg och Suif

/

Två segrar i premiären följdes upp med två nya mot Österlen.
En glödhet Hampus Nordberg har inlett säsongen strålande.
– Det känns otroligt bra faktiskt, säger han.

Annons

För Söderhamns UIF blev hemmapremiären mot Österlen en blev en tämligen bekväm historia. Matchen var över på mindre än en och en halv timme efter fyra raka segrar. Det gör att Suif är ett av två lag som står med maximala fyra poäng efter två spelade omgångar. Tränaren Peter Blomquist myste ikapp med strålkastarna inne i idrottshallen efter att den sista bollen var spelad.

– Två sådana här matcher i rad. Det kan inte vara bättre, säger han.

Läs också: "Suifs kalkyl höll i ligapremiär"

Hampus Nordberg gör sin nionde säsong i Suif-tröjan och fortsätter att övertyga. Men han inledde med att hamna lite i trubbel mot britten David McBeath.

– Det var lite osäkert eller rättare sagt ganska skakigt när jag låg under med 3–7 i tredje set. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra eftersom han spelade väldigt bra. Men sen hittade jag på lite saker och då löste det sig.

Vad då för saker?

– Han attackerade med sin backhand väldigt bra och utnyttjade min skruv i serven. Men jag testade med att serva mer oskruvat i stället och då kom jag bättre på bollarna. Det kan räcka med att hitta någon liten grej.

Det gav också resultat direkt. Åtta bollar senare var setvinsten ett faktum. Det sista setet blev sedan en ren defilering. Precis som den avslutande matchen mot Filip Szymanski, där segersiffrorna skrevs till 11–5, 11–8, 11–8.

– Det är förstås långt kvar av säsongen. Men det känns otroligt bra faktiskt. Både fysiskt och att jag litar på mitt spel.

Hampus Nordberg fick också beröm av tränaren Peter Blomquist.

– Han har vunnit bra matcher tidigare, men det är på sättet han gör det. Hampus har utvecklat sin backhand och jag tror att han tycker det är ganska kul att gå in och vinna på lite nya sätt. Då får han en skön känsla.

Läs också: "Österlen passar bra för Viktor Brodd"

Men för nästan precis ett år sedan var tongångarna annorlunda. Då upplevde Hampus Nordberg en av sina tuffare perioder i sitt 28-åriga pingisliv.

– Då var jag bedrövlig. Men nu är det lite roligare att spela pingis.

Hur värderar du segrarna mot Warta och Österlen?

– Det är bra segrar. 4–0 är övertygande. Det går inte att göra så mycket mer. Sen saknar Österlen sin kines, men jag tror att vi skulle ha vunnit ändå.

Anthony Tran hade en svettig match mot Filip Szymanski. Det var också den enda under kvällen som gick till fem set. Men Tran visade styrka till sist när han slank ur polackens grepp genom att vinna med 11–9 i skiljeset.

– Det var en kämpaseger. Skönt att få med sig en sådan när man inte spelar på topp. Det betyder mycket för självförtroendet.

Läs mer: "Tabellen i pingisligan"

Mer läsning

Annons