Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för Jens dröm

/

Om åtta dagar invigs de olympiska spelen.
Men Kuriren-sporten kan nu avslöja att Jens Lundquist inte får spela singel i OS.
Trots eventuella skador och avhopp.
– Det stämmer, jag fick beskedet från ITTF alldeles nyss, säger Anders Johansson, sportchef på Svenska bordtennisförbundet.

Annons

Pingisspelaren Jens Lundquist är uttagen till lag- men inte singelspel i OS. Där ska Jörgen Persson – som gör sitt sjunde olympiska spel – och debutanten Pär Gerell delta.

Förra veckan drabbades Persson av en vadskada och i helgen hände samma sak för Gerell när han var ute i löpspåret.

Men om någon av dem lämnar återbud får inte Lundquist hoppa in som ersättare.

– ITTF (Internationella bordtennisförbundet) har bestämt att man bara får byta spelare i lag. Om någon av spelarna, från alla deltagande länder, lämnar återbud blir det walk over, berättar Anders Johansson och fortsätter:

– Men de på förbundet säger samtidigt att kanske tjecken Dmitrij Prokopcov får hoppa in eftersom han låg bäst till på världsrankningen bland de som inte anmäldes till singelspelet. ITTF har inte tänkt genom reglerna så noggrant ...

Jens Lundquist själv vill såklart spela båda klasserna i OS – men inte på Perssons eller Gerells bekostnad.

– Jag tror att Persson kommer att spela för vi behöver ett fullt och slagkraftigt lag. Men om han mot all förmodan inte skulle ställa upp vore det horribelt om Prokopcov får spela i stället.

Varför då?

– Det är märkligt eftersom att han inte gick vidare från vare sig Europa- eller världskvalet och jag kvalade in till OS via det europeiska.

Mer läsning

Annons