Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sondell sänkte Suif

/

Johan Sondell är borta.

Mästartakterna också.

Ett blekt Söderhamns UIF föll med 1–4 i hemmapremiären – sänkta av just Sondell.

– Överlag kan vi bättre, säger Hampus Nordberg.

Annons

Det hopade sig några frågor inför mästarnas intressanta hemmapremiär mot en satsande nykomling: Kunde Johan Sondell stjälpa sitt gamla gäng? Skulle nya nyfikna åskådare dyka upp i idrottshallen för att se de färska svenska mästarna? Kunde Viktor Brodd ta sin första seger i sitt sjätte försök.

Svaren blev ja, nja och nej.

Inför den vanliga skaran trogna åskådare (och en klack som växlat upp rejält) föll Suif som fick se Hampus Nordberg ta enda segern medan gamle hjälten Sondell stal showen med två segrar.

– För oss är det verkligen viktiga poäng. Suif kommer att ta igen det här sedan, säger Sondell efter triumfen i sin gamla hemmahall.

– Jättekul förstås. Det är ändå hemmaplanskänsla här. Jag känner alla och alla känner mig.

Det var ett faktum som Sondell utnyttjade bäst.

Först utjämnade han sedan Nordberg besegrat Mikael Mattiasson med 2–0 i set (11–7, 11–9). Viktor Brodd hade vittring på sin första seger på högsta nivån men första set gled ur händerna med minsta marginal, 9–11. I det andra var Sondell i förarsätet och åkte ifrån till 11–7.

I mötet med Hampus Nordberg släppte Sondell bara tio bollar ifrån sig. Ett möte utan speciell prestige menar Sondell medan Nordberg log sammanbitet när han analyserade förlusten. Den sved lite extra.

– Ja, klart att den gör. På förhand känns en match mot Sondell som bra för mig. Han spelade bra och jag hade inte många rätt, säger Nordberg.

Det var en sådan kväll för Suif.

Inte ens i dubbelspelet där Suif varit erkänt starka ville det sig. Rutinerade Magnus Molin i par med Mikael Mattiasson var kallast och kunde avgöra med 12–10 i skiljeset mot Brodd/Persson. Där visade hemmaparet ändå en gnista som nästan kunde mäta sig med den som hejaklacken visade upp.

Något att ta med sig när Warta borta väntar i nästa omgång.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå vi ska ha. Förhoppningsvis var det här en väckarklocka, det kan ju inte bli så mycket sämre. Samtidigt är det ett bra lag vi möter, säger Suiftränaren Mats Olsson.

Mer läsning

Annons