Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för hårt stridande Suif

/
  • – Tack och grattis, säger Hampus Nordberg till Guo Kai, medan Jon Persson begrundar finalförlusten.

Trots ännu en makalös insats av Söderhamns UIF blev det Eslöv med Peter "Pidde" Andersson som tränare, som tog hem klubbens femte raka SM-guld.

Annons

De gav allt och lite till men det hjälpte ändå inte. Eslövs AI tog hem SM-guldet och det var en kvartett väldigt trötta spelare med sina silvermedaljer runt halsen. Eslöv vann den tredje finalmatchen med 5–3 och tog därmed sitt femte raka SM-guld.

– Just nu känns det inte så bra men om ett par veckor är man nog ganska nöjd ändå. Vi gjorde i varje fall ett tappert försök. Hade vi vunnit hemma tror jag vi hade kunnat vinna även i dag, så jämnt var det, sade Jon Persson.

Jon har haft en tuff finalomgång och inte kunnat göra sig själv rättvisa förrän i det som skulle bli den sista finalmatchen. Jon inledde med förlust mot Guo Kai men hade så när rott hem matchen.

Det var Jons nionde raka förlust mot Guo men utgången var värd ett bättre öde. Jon räddade sex matchbollar och hade han bara kunnat spela sig fram till en egen hade nog kinesen tvingats notera första förlusten.

I sin andra singel svarade Jon på nytt för en mycket bra insats och vann över Johan Axelqvist i en tät femsetare.

En Jon i toppform hade säkert inneburit att Söderhamn kunnat matcha Eslöv på ett helt annat sätt. Inte minst med tanke på hur bra Sun Jian spelat. Han vann båda sina singlar och imponerade stort mot Guo Kai.

– Det är starkt av vår förstauppställning att spela 3–1. Det är också första gången under finalen som Jon kunnat spela obehindrat utan smärtor, sade Söderhamns tränare Peter Blomqvist.

– Vår andrauppställning kämpade oerhört tappert men fick inte med sig någon match. Deras tredjeman, Mattias Stenberg har varit fruktansvärt bra och det fällde avgörandet, sade Peter Blomqvist.

Bäst för dagen i Suif var Sun Jian. Han slog Johan Axelqvist med 11–6 i skilje och fick full utdelning mot Guo Kai, som bara fick tre bollar i fjärde set.

Per Hällström

Mer läsning

Annons