Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen Sun sinkar Suif

Det var sagt att Söderhamns UIF:s kines Sun Jian skulle anlända till Sverige för pingisligaspel i god tid till seriestarten den 22 september. Nu har Suif fått beskedet att Sun tagits ut till ett landslag och därför missar de första fyra matcherna.

Annons

Söderhamns UIF får klara sig utan sin kines Sun Jian i inledningen av Pingisligan. Det beskedet har nått fjolårets SM-vinnare under veckan.

– Det är Wang Fei, som är ansvarig för våra kontakter i Harbin, som har ringt och meddelat oss att Sun Jian inte kommer förrän i november, säger Mats Olsson i Suif.

Orsaken – och det fina i kråksången – är att Sun Jian blivit uttagen till ett av Kinas landslag.

– Det här är inget vi kan göra något åt, men det är ju också ett tecken på att den träning vi bedriver här fungerar bra, säger Mats Olsson som inte fått riktigt grepp om vilket landslag det är, men han gissar att det är U23-landslaget som vill ta del av hans tjänster.

– Han kommer att spela en tävling och vara med på ett treveckorsläger. Wang ville skicka en annan kines till oss under tiden men tyvärr går inte det eftersom man måste anmäla ligaspelarna till förbundet senast den 15 augusti.

Nu får Suif förmodligen ta del av Sun Jian – som avgjorde SM-finalen i våras – och hans pingiskunnande först i den femte seriematchen, den 8 november.

– Fördelen med att han kommer direkt från en tävling och ett läger är att han är riktigt bra igång när han kommer. Det har han inte varit de första säsongerna hos oss.

Sedan tidigare har det också stått klart att Sun Jians vapendragare, tränaren/spelaren Lin Lanxiao, inte kommer tillbaka till Suif. I stället har Wang Fei plockat fram en man vid namn Bi Kuan.

– Han tar över Lins roll. Hur bra han är som spelare vet vi inte, men det är inte omöjligt att han kan komma att spela matcher, säger Mats Olsson vars Suif inledningsvis sannolikt kommer att utgöras av Jon Persson, Hampus Nordberg och Viktor Brodd.

Mer läsning

Annons