Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger men trist poängtapp

/
  • Sun Jian fortsätter spela bra och kunde kvittera ut kvällens Stjärna efter två övertygande segrar.

Seger med 3–2 mot Halmstad och lysande singelinsatser av Sun Jian och Johan Sondell. Ändå gav Sondells och Hampus Nordbergs tapp i dubbel en aningen fadd eftersmak till ligasegern.

Annons

3–2-seger och frid och fröjd? Nja, riktigt nöjd var inte Suiftränaren Peter Blomquist efter den från och till mycket välspelade Pingisligaduellen mot hallänningarna.

– De hade 1–0 i set och 6–3, sedan vet jag inte vad som hände. I stället för 4–1 blev det 3–2 och en förlorad poäng som kan vara viktig.

Nu räckte Suifinsatserna till seger ändå eftersom hemmalagets Sun Jian var på spelhumör. Hans seger mot landsmannen Wang Yin Zhuo, 11–9 i skilje, var lysande och gav Suif ointagliga 3–1 i matcher.

– Jo, det var en bra match, medgav Peter Blomquist. Lite förvånande, jag trodde det skulle bli en låst match som det ofta kan bli mellan kineser.

Även Johan Sondell gjorde en solid insats när han manövrerade ut rutinerade Fredrik Håkansson med 2–1 i set. Bra servar var a och o i Sondells seger.

De tre poängen tog Suif till toppen av en haltande ligatabell. Hälsingarna har tre poäng ner till Eslöv som är nästa motståndare i bortahall den 23 november.

Mer läsning

Annons