Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se när Suif:s 19-åring sänker Wartas stjärna: "Bästa spelaren som jag har slagit"

/

Anders Eriksson fortsätter att leverera i Viktor Brodds skadefrånvaro.
Mot Warta inledde han kvällen med att besegra Wu Juaji i en rysare över fem set.
– Det är nog den bästa spelaren som jag har slagit i min karriär, säger 19-åringen.

Annons

När Söderhamns UIF tog emot Warta i pingisligan på tisdagskvällen saknades, precis som i de senaste matcherna, Viktor Brodd.

Och precis som tidigare ersattes han av Anders Eriksson. Den 19-årige Suifspelaren inledde kvällen på bästa tänkbara sätt – genom att vinna matchen som ingen trodde att han skulle vinna.

– Riktigt gott att vinna en sån match, det är nog den bästa spelaren som jag har slagit i min karriär tror jag, säger Anders Eriksson.

Han syftar på 3–2-segern mot kinesen Wu Jiaji, som fram till den här kvällen hade en matchkvot på 10–4 i pingisligan. Eriksson tog kommandot direkt, och gick snabbt fram till 2–0 i set.

Wu Jiaji svarade genom att lika snabbt ta sig ikapp till 2–2. Och i det femte och avgörande setet såg kinesen trots allt ut att gå mot en planenlig seger. Eriksson var rejält pressad, först i underläge 0–4 och därefter 4–7.

– Det blev en så konstig match, när jag vinner dom två första ganska enkelt. Sen höjer han sig och jag sänker mig, och han tar två enkla. Sen ligger jag under i skilje med 4–7, men lyckas vända och vinna med 12–10 efter en matchboll emot mig. Det var jäkla gott.

På kort tid har Anders Eriksson nu tagit två tunga skalper, först mot Mattias Karlsson och nu alltså mot Wu Jiaji.

– Det är väl ungefär samma klass på dom spelarna, båda är riktigt bra vinster för mig.

Med den inledningen skulle man kunna tro att kvällen skulle sluta med glädje. Men ett par timmar senare att en bedrövad Anders Eriksson intill läktaren i idrottshallen.

Då hade han alldeles nyss förlorat mot veteranen Magnus Månsson – i en match där seger hade säkrat två poäng för Suif.

– Han tog min serve bra, och servade bra själv. Så jag fick inte riktigt några lägen, han stod upp riktigt bra i spelet. Han var helt enkelt bättre än mig, säger Eriksson.

Den matchen betydde att Warta reducerade till 2–3. När sedan Anthony Tran föll mot Hampus Söderlund i en dramatisk femsetare innebar det totalt 3–3 och delad pott för Suif och Warta.

– Jäkligt tungt avslut alltså, dom två sista matcherna. Anthony mot Hampus och jag mot Magnus Månsson. Två ganska bra matcher av oss, tycker jag. Vi borde vinna en, men varken jag eller Anthony lyckas få det med oss.

Hampus Nordberg inledde med att förlora mot Hampus Söderlund, för att sedan besegra Wu Jiaji i tre raka set. Anthony Tran vann sin första match, mot Magnus Månsson.

– Jäkla tungt avslut, alltså. Det kunde ha blivit så bra. Men det blev det inte, suckar Anders Eriksson.

Besviken över att det bara blev en poäng för hans Suif, men med lite distans till det hela förmodligen desto nöjdare med segern som inledde kvällen.

Mer läsning