Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pingis i nytt paket

/
  • Johan Sondell är ankare i det Söderhamns UIF som tar emot Österlens BTK i den andra omgången av nystartade Pingisligan.

Det är en hel del nyheter som väntar i Pingisligan 2009/2010.

Både för publiken och de aktiva.

– Som coach var det jobbigare för skallen. Viktiga bollar hela tiden, säger Peter Blomquist, som ser fram emot hemmapremiären med ett nytt koncept.

Annons

Samma klubb, samma hall och gammalt motstånd. Men vänta er en del nya grepp när Österlens BTK kommer på besök på tisdagen i den andra omgången av Pingisligan. Den första omgången (2–3 mot Falkenberg) gav en del svar.

– Tidigare var det längre mellan spännande bollar, det är lite annorlunda nu, säger Peter Blomquist om det faktum att matcherna spelas i bäst av tre set.

Varje boll är viktig, nu mer än tidigare.

– Det är otrolig skillnad mellan att ha 7–5 och få 8–5 som det är nu. Det blir otroligt mycket psykologiskt viktiga bollar, mycket tankar hos spelare och ledare. Helt klart en omställning som man måste klara av. Som med alla nyheter så går det till slut, det tar bara olika lång tid, säger Suiftränaren.

Gänget som ska ha nycklarna att låsa in första segern är samma som föll i Falkenberg: Johan Sondell, Hampus Nordberg och Lin Lao Xiao. Till nästa match ska Sun Jian ha anlänt. Suif ställs mot Hong Zhi Jian, Peter Nilsson (ex-suifaren) och Andreas Ohlsson eller Martin Nilsson.

Mer läsning

Annons