Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Blomquist om uppdraget i landslaget: "Behöver ha ny input"

/

Att det är många spelare med anknytning till Söderhamns UIF på landslagssamlingar är inget ovanligt.
Nu breddas även ledarstaben med ett Suif-namn.
– Landslagsledningen vill att jag ska vara med eftersom vi har så många landslagsspelare i Söderhamn, säger Peter Blomquist.

Annons

På onsdag inleds Polish Open i Warszawa, och i vanlig ordning finns en rad spelare med Söderhamnsanknytning med i den svenska truppen. Frankrikeproffsen Jon Persson och Jens Lundquist får sällskap av Anton Källberg, till vardags i tyska Dusseldorf.

Dessutom återfinns Suifs Viktor Brodd i truppen.

– Han är sugen på att visa upp sig utomlands och har anmält intresse att åka på några fler tävlingar. Den här gången blev han uttagen, han är på väg uppåt och jag hoppas att han kan få till spelet som han visar upp i ligan så får vi se hur långt det räcker, säger Suif-tränaren Peter Blomquist.

Läs även: Ingenting kan stoppa Suif

Även Blomquist själv kommer att följa med ner till Polen, i sin nya roll i landslaget. Tillsammans med Kim Nylander och Nils-Erik Sandberg ska han leda svenskarna i Warszawa.

– Landslagsledningen vill att jag ska vara med eftersom vi har så många landslagsspelare i Söderhamn, då vill dom att man ska bli mer involverad så att man ser spelarna utomlands och inte bara i Sverige. Man vill stärka upp klubbarnas tränare och erfarenheterna mot landslaget, säger Peter Blomquist, som inte var sen att tacka ja.

– Det passar mig bra, för jag är sugen på att utvecklas och få lite nya infallsvinklar utomlands. I Sverige har man varit med så mycket så man vet hur det brukar vara, man behöver ha ny input.

Han påpekar vikten av tävlingar som Polish Open, framför allt för spelare som Viktor Brodd som siktar på att nå uppåt i karriären med fler landslagsuppdrag som följd.

– Det är jätteviktiga tävlingar för spelare som vill upp på världsrankingen, för det är väldigt hård konkurrens bland svenska spelare nu. Och när det kommer till uttagningar tittar man ofta på världsrankingen, pingisligan spelar en viss roll men det är det internationella spelet som är viktigt, säger Blomquist.

Vad säger du om truppen till världscuptävlingen i Polen?

– Det är Suif och det är Halmstad, alla spelarna bor på dom ställena. Det blir spännande, kul att det är fyra suifare med i truppen.

Läs även: Han är uttagen till ungdomsläger under EM

Mer läsning

Annons