Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordberg jagar revansch i SOC: "Hedersamma förluster har jag tillräckligt många"

/

Swedish Open fortsätter att locka världseliten till Sverige.
Nu hoppas Hampus Nordberg på revansch – och på att möjligen fälla någon jätte på vägen.
– Hedersamma förluster har jag tillräckligt många av, säger Suifspelaren.

Annons

På onsdag inleds Swedish Open Championships (SOC). Den prestigefyllda turneringen avgörs för 45:e gången, och den fortsätter att locka världseliten till Stockholm.

Årets upplaga kommer att ha ett ännu starkare startfält än i fjol. På herrsidan kommer 37 av världens 50 bästa spelare till spel. På damsidan är samma siffra 40 av 50.

– Att jag kvalar in för andra året i rad bevisar att jag ska vara där, att jag är tillräckligt bra. Men jag kan ju inte säga att jag är favorit att vinna tävlingen precis, säger Hampus Nordberg och fortsätter.

– Mitt mål är att ta mig in i huvudturneringen. Och oavsett lottning ska jag ha en okej chans att göra det. Sen vet jag att jag kan störa många spelare i världen, det gäller bara att få till det.

I fjol tog det stopp redan i den första rundan, då Romain Lorentz blev för svår. Hampus Nordberg, rankad 211:a i världen, hoppas på revansch i år.

– Då fick jag en tuff lottning i första matchen. Fransmannen som jag förlorade mot gjorde en stark säsong i franska högstaligan, så det var inget att skämmas över. Men hedersamma förluster har jag tillräckligt många av, så jag har revansch att ta på mig själv från förra året.

På vägen fram till Swedish Open har han laddat med ett landslagsläger i Köping, och en helg på hemmaplan i Söderhamn.

Men att formtoppa inför vad Hampus Nordberg kallar för en av säsongens höjdpunkter är desto svårare.

– Det är svårt inför en sådan här tävling, då är det lättare inför ett slutspel. Då har man en veckas träningsperiod, nu är det matcher hela tiden. Så det är svårt att toppa sig inför en tävling mitt under säsongen.

I Swedish Open får Hampus Nordberg sällskap av lagkamraterna från Suif. Viktor Brodd, Anthony Tran och Anders Eriksson finns alla på plats.

Suif representeras dessutom av Frankrikeproffsen Jon Persson och Jens Lundquist, samt Anton Källberg.

Mer läsning

Annons