Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med statistik mot SM-guldet

/

Ny säsong.

Nya utmaningar.

Och en statistik att luta sig mot för att nå hela vägen till SM-guld.

– Jag känner mig mer avslappnad om jag vinner första setet, säger Jon Persson.

Annons

Premiären är här. I morgonkväll kliver suifarna in i matchhagen och inleder Pingisligasäsongen 2012/2013.

I våras servade, loopade, smashade Söderhamn sig fram till SM-final – men förlorade i den avgörande matchen mot Eslöv. Och samma scenario utspelade sig säsongen före. Men, hur gick det egentligen för Suiflirarna de två senaste säsongerna?

Kuriren-sporten har undersökt deras individuella styrkor. Hur hanterade de nerverna när det var jämnt? Hur utnyttjade de en ledning?

Hampus Nordberg verkar trivas vid bordet när det är som jämnast. Under de två senaste säsongerna har ställningen varit 10–10 vid tjugoåtta set när Nordberg har spelat. Sjutton av dem har han gått tillbaka till coachen Peter Blomquist som setsegrare – det vill säga en vinstprocent på över sextio.

– Det har väldigt mycket med självförtroende att göra. Om jag har det och litar på mitt spel vågar jag göra saker som även blir rätt i jämna lägen, säger Hampus Nordberg.

Lagkamraten Jon Persson som påbörjar sin åttonde säsong i Suiftröjan vet verkligen hur man tar vara på ledningar. Vid tjugosju matcher under de två senaste säsongerna har Persson vunnit det första setet. I tjugotre av dem, hela åttiofem procent, har Persson firat segern.

Och – lika bra som Persson är på att vinna matchen efter att ha vunnit första set är den tredje spelaren i Suif – Viktor Brodd. Söderhamnssonen vann också åttiofem procent, sex av sju, av förra säsongens matcher när han tog en 1–0-ledning.

Läs mer i måndagens Söderhamns-Kuriren

Mer läsning

Annons