Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knepiga knallar gästar Suif i ligan

/

Söderhamns UIF, förmodligen med Jon Persson i laget, tar emot Boråslaget Mariedals IK i kväll. Gästerna skuggar söderhamnarna i tabellen och en stabil seger skulle ge Suif arbetsro inför Pingisligaspurten.

Annons

De viktiga matcherna avlöser varandra i bordtennisens Pingisliga. I kväll får Suif besök av knallarna från Borås: Mariedals IK.

– De har ett bra lag och ställer förmodligen upp med japanen Takanori Shimoyama och Radek Mrkvicka. Sedan vet jag inte, men förmodligen blir det Översjö (Mattias), siar Jon Persson, Suifs långtidsskadade landslagsspelare som gjort en intressant comeback i januari och februari.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser med den trilskande ryggen kunde han äntligen äntra hagen i matchdress mot Rekord den 25 januari. Då gjorde han en stabil dubbelinsats, vilket följdes upp av en minst lika fin dubbelmatch borta mot Spårvägen. I första dubbelmatchen spelade Jon med Sun Jian och i den andra med Hampus Nordberg. I båda matcherna var han med i det vinnande laget.

 

Efter att ha varit borta så länge måste det vara lite fundersamt att gå för fullt, innan du vet hur kroppen svarar?

– Ja, så är det. Dubbelmatcherna har känts riktigt bra. Även om jag fortfarande har problem, är det inte alls samma smärta som tidigare. I dag (läs söndag) när jag tränade kändes det riktigt bra och jag tycker att det blir bättre och bättre.

Om det är det samma som att Jon Persson får chansen i singel i kväll, ja, det är oklart. Laget presenteras på måndag kväll.

– Det är Blomman (tränaren Peter Blomquist) som avgör, säger Jon Persson.

Kvällens möte ingår i den sextonde omgången av arton. Mariedal, fjärdeplacerade med 40 poäng, skuggar andraplacerade Suif som har spelat ihop 45 poäng.

– Det gäller att vi håller ut de sista tre matcherna och inte tappar onödiga poäng. Oavsett hur det går kan den sista matchen mot Falkenberg bli livsviktig vad gäller andraplatsen. Roligt dessutom att den sista, kanske helt avgörande matchen, tv-sänds, säger Jon Persson som tycker publiken svikit aningen hittills.

Å andra sidan har han viss förståelse för att den kanske inte har hunnit sätta sig in i det nya spelsystemet.

– Många tänker kanske att om vi ligger under med 1–3, som mot Eslöv, då har vi förlorat matchen. Men då finns det ju fortfarande en poäng kvar att spela om, säger Jon och syftar på det nya räknesättet, att alla delmatcher ger en poäng.

Mer läsning

Annons