Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Suif stoppa skrällaget Warta?

/

Bordtennislaget Warta från fotbolls- och hockeystaden Göteborg blev den oväntade semifinalmotståndaren för Söderhamns UIF. På tisdag kommer den västsvenska klubben till Söderhamns idrottshall för den första matchen i bäst av tre.

Annons

Efter en drygt månadslång väntan är det äntligen dags för Suif att spela Pingisliga igen. I semifinalen väntar Warta från Göteborg. För många är motståndaren en rejäl överraskning. Dock inte för Jon Persson, Suifs landslagsman.

– Nej, inte så överraskad. De har värvat bra i Gudmunder Stephensen och så har de fått tillbaka Mattias Karlsson efter skada. Visst är det en liten överraskning att de slår Falkenberg i två raka, men inte så stor som många tycker.

Göteborgsklubben själv är desto mer överraskad över avancemanget:

– Vi tog oss till slutspel som sista lag och med två bollars marginal. Vi gick in i det med låga förväntningar. Ingen trodde vi skulle slå Falkenberg, men det gjorde vi. Givetvis är Söderhamn favoriter i semifinalen, men vi ska spela om det först, säger en sprudlande nöjd ledare/tränare för Warta, Pelle Jarlebrand.

Mer läsning

Annons