Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källberg klar för tysk storklubb: "Att spela i Borussia är stort för alla spelare"

Anton Källberg byter klubb i den tyska högstaligan.
Till nästa säsong tar han klivet till storklubben Borussia Düsseldorf.
– Att spela i Borussia är stort för alla spelare, säger Källberg.

Annons

Anton Källberg fortsätter att ta kliv i karriären. Sedan han lämnade Söderhamns UIF efter förra säsongen har han bland annat hunnit med att vinna junior-EM och representera Sverige i flera stora internationella sammanhang, och då besegrat flera topprankade spelare.

Nu står det dessutom klart han lämnar TTC Hagen i tyska Bundesliga. I stället har han skrivit på för storklubben och mesta mästarna Borussia Düsseldorf i samma liga.

Läs mer: Källberg laddar om efter EM-guldet

– Att spela i Borussia är stort för alla spelare. Träningen med Danny Heister får mig att bli bättre varje dag och jag kan lära från spelarna i träningsgrupperna. Det är perfekt att kunna träna och spela på ett ställe som Düsseldorf, säger Källberg till Bundesligas officiella hemsida.

Danny Heister är Düsseldorfs chefstränare, och han är märkbart nöjd med värvningen. Anton Källberg ska ersätta Patrick Franziska, som lämnar Borussia för Saarbrücken.

– Han har tränat med oss det senaste året, och jag såg direkt hans stora potential. Han har alla förutsättningar att bli en världsspelare, säger Heister.

 

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons