Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Persson fick slita mot skrällen Anthony Tran

Jon Persson seglar vidare i medvind just nu. Först SM-guld i singel – och på fredagen seger i klassiska Hälsingebocken. – Rutinen spelade viss roll, säger 29-åringen efter finalsegern över Anthony Tran, klubbkamrat i Suif.

Annons

Det var väntat att Hälsingebockens elitklass till slut skulle handla om en intern uppgörelse mellan stjärnorna i hemmaklubben Suif.

Anthony Tran spelade bort Jens Lundquist i Hälsingebocken.

Men det var allt en skräll att unge Anthony Tran skulle snuva rutinerade Jens Lundquist på en av finaplatserna.

De flesta hade nog väntat sig en repris på SM-finalen för några veckor sedan då Jon Persson kunde knäcka Lundquist med 4–1 i set.

– Vi tränar ju mycket ihop, och jag visste att chansen fanns där, säger 22-årige Tran om den sköna segern i semifinalen, där han avgjorde med 11–6 i skiljeset.

– Jag gick in och litade på mitt eget spel. Och jag spelade väldigt bra också, det måste man göra för att slå en sådan spelare, säger Anthony Tran.

Även i finalen mot Jon Persson, som sänkte Hampus Nordberg i sin semifinal, visade Tran hög klass.

Den 29-årige landslagsliraren Persson fick slita rejält.

– Det var tufft. Jag hade 2–0 i set, men Anthony tog det tredje och hade greppet om det fjärde. Men jag lyckades vända och vinna det till slut, säger Jon Persson, som var som bäst – och kyligast – när det gällde som mest.

Jon Persson fick fira hemmaseger i Hälsingebocken.

– Rutinen spelade en viss roll här, så är det ju. Jag några enkla servepoäng, och Anthony försökte spela lite för svårt på de avgörande bollarna, förklarar Persson, som därmed kan ladda om med fin form inför nästa resa till Frankrike och en ny seriematch med sin proffsklubb Angeres.

– Många tycker jag har en drömtillvaro med att träna och spela matcher i franska ligan, men det är samtidigt ganska drygt med allt resande. Det är inte så skoj som det kan låta, säger Jon Persson, som bor kvar och tränar i Söderhamn.

På jobbet i Frankrike återstår nu fem matcher.

– Det är en rak serie, och vi kommer väl att sluta i mitten ungefär. Och visst, det är skapligt drag i Europas bästa liga. Vi har ett snitt på runt 500 i hemmamatcherna, men när vi spelar derby i en störrehall kan det komma flera tusen åskådare.

Mer läsning

Annons