Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens mot nytt mästerskap

/

Först lagturnering – sedan singelspel.

Men samma devis som gäller för de svenska spelarna.

– Det är väldigt öppet bakom de bästa, säger Jens Lundquist, veteran vid EM-borden i Otstrava, Tjeckien

Annons

I lag-EM förra gången var Sverige bollar från att spela hem en medalj.

Det kan gå den här gången i stället.

Jens Lundquist lyfter på torsdagen med den svenska truppen till Ostrava för att göra upp med övrig europeisk elit. Lagspel följt av singel- och dubbelturnering är vad som väntar. Lagmatcherna först: här gör svenskarna upp med Danmark, Ryssland och England om två platser till kvartfinalrundan.

Jens Lundquist räds mest Ryssland, är osäker på Danmarks kapacitet då det är frågetecken bakom stjärnan Michael Mazes namn, medan England ska vara en pudding det går att tugga i sig.

– Första målet är att ta sig från gruppen. Då är vi i kvarten och då vill vi undvika Tyskland. Vinner vi gruppen så har vi bra chans att göra det, säger Lundquist.

Lundquists favorit är Tyskland.

– Solklart. Med det lag de har är det dåligt om de inte tar hem det.

Singeltävlingen följer efter lagspelet och det kan tala för Valboveteranen där. Tyska ligan är bara två omgångar gammal och Lundquist saknar lite matcher i kroppen. Träningen har däremot varit perfekt, med landslagsläger i Köping, Falkenberg och Düsseldorf.

– Det blir stentufft även i singel. Samsonov (Vladimir, Vitryssland) och Boll (Timo, Tyskland) är klassen bättre än alla andra. Sedan är det väldigt öppet. Hur många som helst kan vara med långt framme. Det gäller mig också, säger Lundquist.

Förbundskaptenen Erik Lindh har tagit ut följande svenska herrtrupp till EM: Jens Lundquist, Werder Bremen, världsranking 46, Per Gerell, Chartres ASTT (Frankrike), 34, Robert Svensson, TTC Fulda-Maberzell (Tyskland), 88, Hampus Söderlund, Falkenbergs BTK, 366, Mattias Karlsson, BTK Warta, 322 och Kristian Karlsson, Halmstad BTK, 424.

EM startar på lördag.

Mer läsning

Annons