Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J-O kommer – men spelar han?

/

Jan-Ove Waldner kommer till Söderhamn en sista gång.
Men pingislegendaren dras med skadebekymmer och testas sent.
– Det lär ni märka om han spelar. Men det är mycket möjligt, säger Mikael Appelgren, tränare i Ängby/Spårvägen.

Annons

Jan-Ove Waldner var bara tolv år när han spelade sin första elitseriematch för Spårvägen. Året var 1977. Platsen idrottshallen i Söderhamn. Motståndaren Glenn Östh, som numera är sportchef i Sveriges olympiska kommitté, blev dock för svår i debuten.

Läs mer: "Vad jag än gör blir det fel"

Nu är 50-åringen inne på sin sista säsong som spelare. Hittills har han bara spelat en match i pingisligan och frågan är förstås om det blir något spel mot Söderhamns UIF på tisdagskvällen.

– Han spelade inte förra matchen och håller på och testar. Det är mycket möjligt att han kan det. Han är i alla fall med till Söderhamn, säger Mikael Appelgren.

Vad tror du annars om matchen?

– Det var ett bra tag sedan vi slog dem där uppe faktiskt. Det skulle sitta skönt om vi kunde vinna. Men det brukar vara hårda matcher och mycket folk också.

Suif är enda laget med full pott efter tre ligaomgångar.

– Jag har svårt att se att han kommer hit utan att spela. Då skulle jag bli väldigt överraskad. De har också fått en ganska dåligt start och är i behov av honom, säger formstarke Hampus Nordberg.

Waldner brukar också alltid locka lite extra publik:

– Det kan vara sista gången och jag hoppas att folk tar vara på det tillfället. Det är en av Sveriges absolut största idrottare någonsin, säger Nordberg.

Läs mer: Ingenting kan stoppa Suif:

Mer läsning

Annons