Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen från Suif spelar EM

/

Jens Lundquist har lunginflammation.

Jon Persson har ryggproblem.

Och reserven Johan Sondell ratades i sista stund.

Därför kommer ingen spelare från SM-tvåan Söderhamns UIF att spela EM i tyska Stuttgart som startar på söndag.

Annons

För första gången på många mästerskap finns inte Söderhamns UIF representerat då pingis-EM inleds i Stuttgart på söndag.

Landslagsettan Jens Lundquist, som till vardags är proffs i tyska Werder Bremen men som i landslagssammanhang representerar Suif, har tvingats tacka nej eftersom han har lunginflammation.

Och Jon Persson, som sensationellt tog EM-brons i dubbel förra året tillsammans med Robert Svensson, har krånglande diskar i ryggen och får därför inte chansen att försvara sitt EM-brons.

Skador och sjukdomar öppnade istället dörren för Johan Sondell, 20-åringen som tog sådana jättekliv i sin utveckling förra säsongen, att få chansen till sitt pingislivs största äventyr och utmaning.

Men förbundskaptenen Erik Lindh valde istället jämnårige Andreas Törnkvist från Växjö som sjätte man i laget. En spelare som aldrig spelat elitseriepingis.

Självklart är Johan Sondell lite deppig över att han inte blivit uttagen.

– Jo, visst är jag både ledsen och besviken. Det är tråkigt att inte få vara med. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag att jag borde varit det, säger Johan som just nu ändå är på plats i Malmö för att sparra mot landslagslirarna under deras EM-uppladdning.

Mer läsning

Annons