Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrarna i hagen igen

/
  • Suifportrarna får stöd från övriga pingis-Hälsingland på tisdag. Det ger Suifspelarna extra råg i ryggen.

Det var drygt en månad sedan, men på tisdag är det dags igen. Då spelar Söderhamns UIF sin första bordtennissemifinal när de tar emot Göteborgslaget Warta i Idrottshallen.
På plats finns förstås Suifportrarna, nu förstärkta med nyvärvade röstresurser.

Annons

Knappt har det sista påskgodiset lagt sig till rätta så smäller det i Idrottshallen; Söderhamns UIF och Warta spelar semifinal 1 i SM-slutspelet. Och som bordtennisfolket har väntat, inte sedan den 27 februari har Suifherrarna äntrat hagen för lagspel.

– Vi har tränat bra, men inte spelat några lagmatcher. I stället har det varit SM och Hälsingebocken. Samtidigt har spelarna kunnat träna ordentligt och trycka på lite extra på gymmet, utan att tänka på att det är match nästa dag, säger Suiftränaren Peter Blomquist på telefon från Österrike där han är på plats med tio svenska ungdomsspelare, däribland Adam Blomquist från Suif.

Så det långa uppehållet har haft något gott med sig också?

– Ja, definitivt.

Inramningen kring den första semifinalmatchen kan bli något alldeles extra. De i pingis-Sverige numer mycket välkända Suifportrarna hoppas nämligen få extra röstresurser från andra pingisklubbar i Hälsingland.

– Vi har gått ut med ett mejl till alla bordtennisklubbar i Hälsingland och frågat om de vill vara med i klacken på tisdag, säger Matts Quiding, en av de drivande personerna i den stora och för hemmalaget så populära klacken.

På långfredagen hade några klubbar hört av sig till Suifportrarna och lovat röstförstärka klacken i semifinal 1.

– Iggesund och Ljusdal har sagt att de vill komma med lite folk. Och så pratade jag med en i Bollnäs häromdagen och han sa att de skulle försöka komma, säger en av de övriga i den rödklädda klacken, Suifspelaren Emil Redlig.

Måste man ha röd tröja för att ta plats i klacken?

– Nej, absolut inte.

Hos Suif är man förstås glad åt att det är dags för slutspelet. Några revolutionerande grepp tar inte Söderhamnsklubben mitt under säsongen, men Suifs sponsoransvarige Anders Eriksson signalerar att man tillsatt en grupp inom föreningen som ska jobba med bättre publikkontakt nästa säsong.

– Men redan på tisdag kommer vi förmodligen att pröva med publikvärdar som ska informera publiken lite om matchen och om spelarna.

Mer läsning

Annons