Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hampus på äventyr i öster

/
  • Hampus Nordberg kollar in Wikipedia för att lära sig lite mer om den kinesiska stad, Hangzhou, som han ska spela bordtennis i. Där ska söderhamnaren möta världens bästa i finalspelet i World Tour.

Han är på väg mot sitt unga livs häftigaste äventyr. Finalspelet i World Tour. I pingisens hemland Kina.
– Det särklassigt största jag varit med om, säger Hampus Nordberg från Söderhamns UIF.

Annons

Säsong för säsong har Hampus Nordberg klättrat uppåt i sin utveckling som pingisspelare. I år har han bland annat fått göra landslagsdebut.

Och på måndagen lyfter han från Arlanda med destination Kina. Det för att spela finalen av World Tour. En tävling som kan liknas vid ett mindre VM och där världens främsta spelare finns på plats för att göra upp om den dryga miljon kronor samt bil som är förstapriset.

– Vinner jag bilen så kör jag hem från Kina, skrattar Hampus som genom att kvalificera sig till finalspelet redan är garanterad 2 000 dollar.

Som blir 6 500 om han vinner sin 16-del.

Men Hampus inser– förstås – att det kommer krävas storspel från hans sida för att lyckas vinna en match. Och mirakel och under för att ta hem hela turneringen.

För till singelturneringen har 20 stycken av världens främsta pingislirare kvalificerat sig. Antingen – som Hampus – genom att göra det i en Euro-Africa-turnering eller efter att ha spelat bra i Pro Tour.

– Det är dom bästa som är med så det är inget brödgäng man möter, säger Hampus som på torsdag spelar sin 16-delsfinal mot någon av de fyra poängmässigt sämsta från Pro Tour-deltävlingarna.

Mer läsning

Annons