Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hampus hetast hittills

/
  • Hampus Nordberg har gjort en kanonsäsong så här långt. Räcker hans spel när serieledaren Eslöv kommer till Söderhamns idrottshall?

Han är utsedd till säsongens utropstecken så här långt av sin tränare Peter Blomquist.

Att Eslöv väntar i en tidig seriefinal gör knappast temperaturen lägre.

– Jag är väldigt nöjd med vad jag har gjort, säger Hampus Nordberg.

Annons

Söderhamns UIF skuggar serieledaren Eslöv i Pingisligans tabell. Men det finns mer än toppkänning som drar paralleller mellan de två topplagen: Eslövs leds av förre förre Suifräven Peter "Pidde" Andersson, som i sitt lag har Johan Axelqvist som också lämnat Söderhamnsklubben för en framtid i Skåne. Lagen möttes i hårda SM-finaler i våras, då Eslöv fortfarande red på den mäktig segerrad som Suif bröt i höstas.

Gemensamma nämnare.

Och lite friktion.

I det förra mötet, då Suif vann i Eslövs hemmahall sprakade det, främst i mötet mellan Hampus Nordberg och Johan Axelqvist.

– Det är bara kul. Mycket roligare när det är hett än när det är dött, som i matcherna mor Warta till exempel. Eslöv är säkert revanschsugna och har bra form. Det blir tufft, men vi siktar på vinst igen, säger Hampus Nordberg.

22-åringen blir det givna svaret då Suiftränaren Peter Blomquist får frågan om det mest positiva intrycket hittills i Pingisligan. Nordberg själv håller med om att det känns bra. Förra säsongen naggades utvecklingskurvan av två skador, nu har suifaren tränat bra utan uppehåll sedan i somras.

– Det är små detaljer som börjat stämma, som Blomman (Blomquist) och Lin (Lan Xiao, tränare) hittar, säger Nordberg.

Än så länge har han stannat hemma när lagkamraten Johan Sondell åkt på landslaguppdrag. Men han packar gärna om förbundskaptenen Erik Lindh ringer.

– Inte gräver jag ned mig för det, absolut inte. Men jag vet inte vad jag skulle ha kunnat göra bättre. Med tanke på resultaten så kanske jag borde ha varit med på lägret senast där det var så många med, säger Nordberg.

Kanske nya skalper mot Eslöv kan hjälpa till.

Men det blir inte lätt.

I helgens tävling Värendsspelen i Växjö (där Sun Jian vann H20-klassen), visade Eslövs rutinerade Mattias Stenberg att han kan fälla många en bra dag, då han vann elitklassen. Johan Axelqvist slogs ut i semifinalen men hann med att skicka hem Jens Lundquist omgången före. Och så finns där Zhao Peng med 18–2 i matchkvot är vassast i ligan.

Peter "Pidde" Andersson har firat nyår i den iskalla Söderhamnsluften och värmer sig gärna med en seger.

– Det blir kul med seriefinal. Det ser ju bra ut för båda, vi får väl komma etta och tvåa så slipper vi mötas i semifinal, säger Pidde.

Söderhamns UIF får eventuellt klara sig utan en förkyld Johan Sondell i toppmötet.

 

Mer läsning

Annons