Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebesked för Jon Persson – tar plats i VM-truppen efter sent återbud

/

Per Gerell tvingas tacka nej till lag-VM i Malaysia.
Då går Jon Persson in som ersättare i bordtennislandslagets trupp.
– Bara se positivt på det, säger 29-åringen från Söderhamn.

Annons

Jon Persson fick beskedet på måndagseftermiddagen och det är snabba ryck som väntar. Redan på förmiddagen dagen efter reser han tillsammans med de andra spelarna i landslaget till Kuala Lumpor i Malaysia.

– Det är lite tätt inpå. Men det är bara se positivt på det och göra allt för att det ska gå bra. Samtidigt är det aldrig roligt att komma med för att någon annan är skadad, säger Persson.

Pär Gerell är bäste svensk och rankad 34:e i världen. Och det var under en turnering i Portugal för cirka två veckor sedan som det högg till i hans arm.

– Vi tror att det är en nerv som ligger i kläm Vi kan inte chansa och skicka ut en skadad spelare. Han har träffat massor av läkare och pratat med olika personer. Men han känner att om han ska åka så måste han kunna prestera, säger förbundskapten Marcus Sjöberg till TT.

I september förra året slutade Sverige på femte plats lag-EM i ryska Jekaterinburg. Nu avgörs lag-VM i Malaysia och inleds den 28 februari. Sverige möter England, Danmark, Malaysia, Frankrike och Tyskland i gruppspelet.

– Nu har jag inte varit med på träningslägret inför i Halmstad. Men jag vet att målet är att gå vidare från gruppen och ta sig minst till kvartsfinal. För egen del hoppas jag att få spela någon match, säger Jon Persson.

Till vardags spelar han tillsammans med Jens Lundquist i Valliante Angers i den franska ligan. Inför VM-uppehållet parkerar laget på en delad tredje plats.

– Jag har spelat väldigt bra på slutet och formen känns bra.

Det blir Perssons femte raka mästerskap för Sverige.

– När man blir uttagen som vanligt börjar föreberedelserna redan två-tre veckor innan VM. Nu blir det lite skillnad. Jag har själv lagt upp ett träningsprogram och laddat för att vara bra under den andra halvan av säsongen. Men samtidigt får jag nästan en vecka på mig om jag ska spela premiären.

– Det finns tid och det är bara att gilla läget.

I det svenska laget ingår sedan tidigare Anton Källberg, Kristian Karlsson och Mattias Karlsson.

LÄS MER: Perssons sköna dubbeltriumf – het medaljkandidat inför EM

LÄS MER: Respass i kvartsfinalen för Jon Persson

Mer läsning

Annons