Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust men två nya poäng

/
  • Det blev ingen klockren hemmapremiär för Söderhamns UIF i pingisligan. För andra gången på lika många matcher blev det förlust med 2–3, den här gången mot Österlens BTK.

Två poäng trots att de två bästa spelarna saknas.

Men blekt spel och den andra raka 2–3-förlusten i Pingisligan.

– Resultatet är okej men spelmässigt är jag väldigt missnöjd, säger suiftränaren Peter Blomquist efter nederlaget mot Österlen.

Annons

I avsaknad av essen Jon Persson (skadad) och Sun Jian (i Kina) blev det Lin Lan Xiao som låg bakom de pinnar som lades på Söderhamns UIF:s poänghög trots att de blev förlust med 2–3. Den vikarierande kinesen höll Suif kvar i matchen mot Österlens BTK, då han i en spännande tresetsmatch mot Andreas Ohlsson var starkast till slut.

Men vid det laget hade både Johan Sondell förlorat mot Peter Nilsson (1–2) och Hampus Nordberg känt maskinen hacka mot Zhi Jian Hong (0–2). När så Sondell fick ge sig mot nämnde Hong hjälpte det inte att Nordberg/Lin putsade siffrorna genom att vinna dubbelmatchen mot Nilsson/Ohlsson.

– Mot Hong ska jag vinna med den matchbild som blev. Jag fick lägena men kunde inte sätta dit bollen. I dubbeln tycker jag att vi gör det bra, där kändes det kontrollerat, analyserar Hampus Nordberg.

Både Sondell och Nordberg tog ett steg tillbaka jämfört med premiärmatchen då Suif föll mot Falkenberg.

– Det gick åt fel håll för båda, nu får vi hoppas att det blir bättre, säger Blomquist, som är mer nöjd när han ser till poängen som ändå ramlade in.

– Det är vad det handlar om nu, men som tränare vill man att det fungerar spelmässigt också.

Det nya konceptet, med spel på ett bord och matcher i bäst av tre set kräver en viss inkörningsperiod, tror suiftränaren.

– Det är väl så att det tar tid att komma in i nya grejer. Vi har tränat jättebra men kanske spelat lite för få matcher, det kanske behövs fler för att det ska lossna. Vi får fundera på det här, det var lite för dåligt, jag är inte nöjd.

I nästa omgång åker Suif till Borås för att möta Mariedal. Då är Sun Jian med i det gäng som jagar första segern i Pingisligan.

Mer läsning

Annons