Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördel Eslöv i pingisfinalen

I en kokhet Blombergshallen i Eslöv drog hemmalaget det längsta strået i SM-finalspelets första match mot Söderhamns UIF. 3-1 i matcher blev det efter drygt två timmars pingis mellan Sveriges just nu klart främsta lag.

Annons

Nyckelmatchen för kvällen var suifaren Sun Jians 2-3-förlust mot Johan Axelqvist i singel nummer tre.
- Sun kom inte upp i normal standard. Han spelade till sig bra lägen men missade avgörande slagen, sa Suiftränaren Peter Blomquist.

Det underströks av matchbollen där Sun Jian ”bara” skulle lägga in en smash men satte den distinkt i nät. Annars såg det ut som om Suif skulle få med sig den matchen. Sun hade nämligen vänt ett 0-2-underläge till 2-2 i set. Det fjärde setet såg dessutom enkelt ut; Axelqvist såg närmast uppgiven ut när han tappade det med 3-11.
Men den tidigare suifaren tackade och tog emot när Sun sumpade 10-10-läget och lade det i nät. I stället gick setet till Axelqvist med 11-9.
- Den matchen hade vi behövt. När deras kines (Xu Hui) är så pass bra är tredjesingeln extra viktig, sa Peter Blomquist.

Xu Hui är en av de bättre kineserna som setts i svenska pingishagar. Det fick Hampus Nordberg erfara när han illa kvickt åkte dit med 0-3 i kvällens första singel. Visserligen kvitterade Jon Persson i kvällens roligaste match när han slog Mattias Översjö med 3-1, men så kom den ödesdigra tredjesingeln.
- 3-1 låter mycket, men vi är inte långt ifrån dem. Hade Sun vunnit hade vi haft läge i dubbeln och där vet vi att vi är bra. Nu är det bara att ladda om inför returen på hemmaplan.

Suifs segerman för kvällen var alltså Jon Persson, som blir allt starkare och starkare. Framför allt visade han prov på ett backhandspel av högsta klass.
- Jo, det känns bra, men tänk om jag hade fått vara skadefri hela säsongen, suckade han.

För Suifspelarna väntade tågresa hem till Söderhamn för att på långfredagen få träna av sig den värsta resestelheten inför Påskaftonens returmöte.

Sista ordet ger vi till Eslövs tränare Peter ”Pidde” Andersson, tidigare Suifspelare, som småleende kunde konstatera:
- Jo, nyckelmatchen är Axelqvist, men jag tycker det är en lagseger vi tar. Även Mattias (Översjö), som förlorade sin match, gör det jättebra.

Supportermötet, då? Det vann Eslövs supportrar som överröstade Suifportrarna.
Dubbla revanscher i Söderhamn på Påskafton?

Mer läsning

Annons