Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalfall för Suif

/
  • Nej, det var inte Suifs kväll då Eslöv enkelt vann den första finalmatchen med 5–1.

Eslövs segersvit i svensk pingis förlängdes efter en imponerande insats mot Söderhamns UIF på fredag kväll. Skåningarna vann med 5–1 och tog därmed ledningen med 1–0 i finalserien.

Annons

Söderhamns UIF förmådde inte rubba Eslöv i den första finalen i lag-SM. Regerande mästarna från Skåne vann med 5–1 på hemmaplan och underströk sin styrka och dominans i svensk pingis just nu.

– Vi var aldrig riktigt nära, säger en aningen uppgiven Peter Blomquist, Suiftränare, efter överkörningen.

För det var det. Visserligen gav Hampus Nordberg snabbt Suif ledningen med 1–0, och visst hade Jon Persson 2–0 i set mot kinesen Guo Kai i kvällens sjätte match och visst hade Johan Sondell chansen att kvittera inför pausen, men det går inte att med bästa vilja i världen säga att söderhamnarna var nära.

Suif hade åtminstone behövt 2–2 med sig till paus för att ”nära” ska kunna användas. Det var Johan Sondell som såg ut att kunna ge matchen nerv mot kämpen Mattias Stenberg. Suifaren gjorde 11–9 i första, men Eslövsspelaren höjde spelkvaliteten ordentligt vilket 11–3 och 11–6 i set två och tre visar.

Så dags hade Johan Sondell inte fått utdelning på sin normalt så fina flip och inte heller fått de långa duellerna som han ofta vinner. Lite mer av det spelet blev det i fjärde set som Sondell vann, men i femte föll han återigen in i Stenbergs irrationella spel med snabba avgöranden till skåningens fördel.

Det här skulle visa sig bli kvällens nyckelmatch.

Efter paus hade Suif inte mycket att sätta emot.

Med tränare Blomquists ord blir det:

– Man måste ha flyt mot Eslöv.

Det hade inte Suif.

Mer läsning

Annons