Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte SM-guldet för Suif

/

Klockan 16.40 den 1 maj 2010 blev Söderhamns UIF svenska pingismästare för femte gången.

Då besegrade Suifs Sun Jian Eslövs Zhao Peng med 3–2 i set och gav Suif SM-guldet med 3–1 i matcher.

Annons

Stämningen i Norrevångshallen i Eslöv var brutalt hög och de två lagens hejaklackar gjorde sitt till för att sporra sina favoritlag. En busslast med Suifportrar var på plats efter en lång natts färd till Skåne.

I den första matchen gjorde Hampus Nordberg en stark insats mot Zhao Peng, elitseriens bästa spelare, men föll ändå i tre raka set.

Nordberg hade fyra setbollar i det andra setet utan att få setet med sig. Eslövs kines gav de regerande mästarna ledningen med 1–0 efter 11–4, 14–12 och 11–9.

Efter en mycket imponerande insats kvitterade Suif och Sun Jian till 1–1 efter att kinesen kört över Johan Axelqvist rejält. Sun vann med 3–1 i set efter att ha slarvat bort en 8–3-ledning i det tredje setet. Siffrorna blev 11–6, 11–5, 10–12 och 11–2.

I den tredje matchen klev Jon Persson in i hagen och utmanövrerade Mattias Stenberg med klara 3–0 i set efter siffrorna 11–9, 15–13 och 11–7.

Och 2–1 i matcher till Suif.

Det blev Sun Jian förunnat att spela hem det femte SM-guldet till Söderhamns UIF. Efter en välspelad rysare besegrade Sun Jian sin kinesiska konkurrent Zhao Peng med 3–2 i set.

Och Suif blev svenska mästare för första gången sedan 2001.

Och det femte SM-guldet totalt.

HYLLA GULDHJÄLTARNA! Här i kommentatorsfältet kan du skriva din hyllning till Sun Jian, Jon Persson och de andra hjältarna i Suifs guldlag.

Mer läsning

Annons