Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg från final

/
  • Suifs Sun Jian blev matchhjälte när han besegrade Eslövs Zhao Peng med 3–2 i set, vilket betydde att Suif tog hem SM-guldet. Här på bilden hoppar Sun Jian högt efter segern mot Warta i slutspelet.
  • Jon Persson knyter näven efter segern.

Inte dallrande nerver, inte ett BTK Warta i toppform.

Till slut kunde inget stoppa Söderhamns UIF från att sätta en fot i pingisen SM-final.

– Nervöst i början sedan släppte det, säger Sun Jian, matchhjälte då Suif vann med 3–1 i en jublande hemmahall.

Annons

Sun Jian är nummer ett i Söderhamns UIF. Med det följer både press och ansvar. Mot BTK Warta fick kinesen visa att han är en spelare att luta sig emot; alltid tillbaka i upprätt ställning även om det svajar ibland.

I första matchen visade Sun klass genom att köra över Mattias Karlsson i tre raka set. Mot landsmannen Jiang Chang Hong krävdes en annan typ av styrka. Wartas formstarke kines kopplade ett grepp om prestigefajten genom att spela hem de två första seten mot en passiv Sun Jian.

Då vände Suifettan 0–2 till något positivt.

– Ligger man under med 0–2 så spelar det ingen roll hur man spelar. Man har ingen press och det är bara att köra på. Jag tänkte så och då kom jag in i det, säger Sun, som också började variera spelet mer.

12–10, 11–3 och 11–7 var siffrorna som vände på matchen.

Den andra rysaren hade Jon Persson och Gudmunder Stephensen i huvudroller. Wartas islänning trivdes bäst med det första setets lösa kontringsspel med korta backhanddueller. Persson såg till att det blev mer pang-pang-pingis efter det.

– Jag var nervös i början men sedan lossnade det, säger Persson, landslagsspelaren med ryggproblem som kommit in i laget lagom inför slutspelet.

Wartaledaren Pelle Jarlebrand:

– Vi ska ge dem en fajt. Det gjorde vi i dag också. Vi har jättebra chans att vända detta.

Men just nu är Suif laget med ena foten i finalen.

Det definitiva klivet kan laget ta på lördag då det väntar match i Göteborg.

Mer läsning

Annons