Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ersättaren tog chansen – och Suif räddade en poäng

/

Söderhamns UIF såg uträknande ut och på väg mot förlust.
Men Anders Erikssons seger blev startskottet på en stark upphämtning.
– När det stod 0–3 var det tufft. Vi får vara nöjda med en poäng, säger han.

Annons

Tidigare i veckan tvingades Viktor Brodd att kasta in handduken för en tid framöver efter en blindtarmsoperation. Då fick Anders Eriksson chansen igen mot Halmstad – och i sin blott andra match för säsongen visade 19-åringen att han är en fullgod ersättare.

– Det kändes bra. Jag tycker att jag är redo för det. Skönt att få visa också att jag är det. Jag kan slå alla spelare i serien nästan, säger han.

LÄS MER: Brodd opererad – missar flera matcher

Efter en inledande förlust fick Eriksson det att stämma ordentligt mot Mattias Karlsson som är en av pingisligans bästa spelare. Och ett underläge med 0–1 i set förvandlades sedan till en stabil 3–1-seger.

– Riktigt skönt. Det är kul att kunna vinna mot en sådan spelare nu när man får chansen. Mattias är kanske den rankingmässigt bästa spelare jag slagit någon gång.

Den kom i ett läge när Suif var rejält pressat och låg under med 0–3. Men det var långt i från uppgivet hos hemmalaget.

– Nej, verkligen inte. (Anthony) Tran gjorde en bra match mot Harald (Andersson) och ledde ett tag med 2–0 och i min match mot Fabian (Åkerström) hade jag bra chanser. Synd bara att vi inte fick med oss någon av dem, säger Eriksson.

LÄS MER: Blomquist efter senaste röntgen: "Jag har någonting att hoppas på i alla fall"

Suif hade plötsligt fått rejäl vittring på poäng när Hampus Nordberg tog revansch på sig själv och besegrade Harald Andersson ganska klart till slut.

Det gjorde ställningen till 2–3.

På bordet bredvid gjorde Anthony Tran en kanonmatch mot Fabian Åkerström. Tran kom till spel med två raka förluster i femte och avgörande set som satt i bakhuvudet.

– Det var jäkligt tungt efter första matchen. Men jag gick in i omklädningsrummet och försökte samla mig. Sedan visade att jag kan vinna när det verkligen gäller.

Setsiffrorna skrev till 11–8, 12–10, 15–13. Och Tran var både glad och lättad efter matchen över den vunna poängen.

– Jag försökte fokusera på varenda boll oavsett vad det än stod. Det funkade verkligen och det bara flöt på mest hela tiden.

Det oavgjorda resultatet gör att Suif befäster andraplatsen i serien. Eslöv toppar tabellen två poäng före.

– Det är starkt att få med sig en poäng. Anders gjorde en hur bra match som helst. Det perfekt alla kan komma in och prestera, säger Tran.

Nästa tisdag väntar en seriefinal mellan Eslöv och Suif.

LÄS MER: Tabellen i pingisligan

Mer läsning

Annons