Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter operationen – Brodd välkomnar tuffare konkurrensen: "Det är bra för hela laget"

/
  • Viktor Brodd är redo för spel igen inför mötet med Rekord i kväll.

Det råder tuff konkurrens om platserna i Söderhamns UIF.
Nu är också Viktor Brodd tillbaka igen efter sin operation.
– Det är bara bra för hela laget. Vi sporrar varandra, säger han.

Annons

Brodd genomgick en akut blindtarmsoperation i slutet av november. Men sedan några veckor är han tillbaka i full träning och spelklar inför måndagens omstart i pingisligan efter det månadslånga uppehållet.

– Jag har kört på ett tag och det känns bra. I helgen var jag också i Norge och spelade ett par matcher, säger han.

LÄS MER: Brodd opererad – missar flera matcher: "Brukar aldrig gnälla när jag har ont"

Den 18-åriga Anders Eriksson fick i Brodds bortavaro något av ett genombrott med segrar mot bland annat Österlens Dian Yang Wang, Wartas Wu Jiaji och Halmstads Mattias Karlsson som alla rankas till pingisligan bättre spelare.

Det gör att konkurrensen hårdnar när även ettan Hampus Nordberg och Anthony Tran naturligtvis också vill ha ett ord med i laget.

– Anders har gjort det väldigt bra. Men det är bara bra för hela laget att vi har spelare kan vinna matcher hela tiden. Vi sporrar varandra, säger Brodd.

Och får medhåll av tränaren Peter Blomquist:

– Tidigare är har jag slängt in Anders (Eriksson) eller (Anton) Källberg i någon viktig slutspelmatch för att det har känts rätt för stunden. Men nu är det konkurreras under en hel säsong och det var länge sedan det var så. Det är en förstås en stryka. Vi är inte så sårbara och det kommer att bli väldigt vikigt i slutspelet.

Du ligger inte sömnlös om nätterna inför laguttagningarna?

– Nej, åtminstone inte nu i alla fall. Kanske till slutspelet, säger han med ett leende.

Och tillägger sedan snabbt:

– Det är bara angenäma problem.

LÄS MER: Suif-talangens kanonform avgjorde mot Österlen

Efter höstsäsongen parkerar Suif på andra plats i ligatabellen med fyra poäng efter Eslöv. Bakom jagar bland annat Halmstad bara en poäng efter. Fem matcher väntar den närmaste månaden innan serien summeras inför det kommande slutspelet.

– Vi har gjort det bra och det blir en rolig fortsättning. Eslöv kommer vi inte i kapp och vi ska försöka komma tvåa. Nu har vi mött alla lag och då tycker jag att vi kan sätta det målet. Vi slipper också i så fall spela kvartsfinal, säger Peter Blomquist.

– Nu är det några matcher mot Rekord, Ängby och Falkenberg som är rätt viktiga. Om vi går igenom dessa ganska bra poängmässigt kan det sedan avgöras mot Halmstad vem som blir tvåa.

På måndag väntar tabellsjuan Rekord hemma i idrottshallen. Senast de båda lagen möttes i Helsingborg vann Suif med 4–2.

– Det blir en tuff match, men det känns som alla i laget är i bra form. Vi ska förhoppningsvis ta två poäng, säger Viktor Brodd.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons