Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byter Danmark mot Tyskland

Köge Bugt drog sig ur danska högstaligan i bordtennis.
Då väljer Fredrik Lundquist att blicka söderut.
Kommande säsong spelar han i den tyska tredjeligan.
– Det känns skoj och det här är en bra lösning för mig, säger 37-åringen.

Annons

De senaste åren har Fredrik Lundquist pendlat till Danmark för att spela matcher med Köge Bugt. Uppgörelsen har dock varit en nödlösning för klubben, som haft som mål att samtliga spelare ska bo och träna på orten. Så har det inte blivit och när klubbens enda två spelare som bor på orten nu ska flytta väljer man att lägga ner verksamheten.

– Hade klubben velat fortsätta med samma lösning ett år till hade jag gjort det, nu när jag har bestämt för mig att spela ett år till. Men nu blir det inte så, säger Fredrik Lundquist.

Istället kommer han att applicera samma lösning som tidigare, fast med en ny klubbadress. Lundquist kommer att bo kvar i Söderhamn och träna med Suif. Men för matcher flyger han ner till Tyskland och spelar med Schwarzenbek i tredjeligan. Klubben har sitt säte en bit utanför Hamburg.

– Innan jag började lira i Danmark spelade jag med Hamburger. Den ledare som jag hade då kontaktade mig nu och frågade om jag ville spela med Schwarzenbek. Det stämde bra och jag gillar fortfarande att träna och det är roligt att ha någon att spela med.

Inför matcherna kommer han att flyga till Tyskland på fredagseftermiddagen, för att hinna med ett träningspass med laget innan helgens match. Pendlingen låter påfrestande men det är en luttrad veteran som efter tiden med Köge Bugt vet vad som väntar.

– Jag har ju gjort det här några år nu och det låter faktiskt värre än vad det är. Flyget går från Arlanda och landar i Hamburg och därifrån är det inte särskilt långt. Det känns skoj och det här är en bra lösning för mig.

Den kommande säsongen i Schwarzenbek kan mycket väl bli karriärens sista utmaning.

– Jag har aldrig sagt så tidigare men det känns som att det här är sista rycket. Så är det ju, även om man kanske inte ska säga för mycket.

Mer läsning

Annons