Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodd nobbar ligakonkurrent – förlänger kontraktet med två år: "Trivs väldigt bra"

Han hade anbud från en annan klubb i pingisligan. Men Viktor Brodd väljer att stanna i Söderhamns UIF. – Det känns som det bästa beslutet, säger han.

Annons

Förutom den ettåriga sejouren i Köln säsongen 2009/2010 har 25-åringen från Söderhamn varit Suif trogen under hela sin karriär. Nu är det också klart att han stannar ytterligare två säsonger fram till våren 2018.

– Det var flera anledningar till det. Jag trivs väldigt bra och det är en bra träningsgrupp. Suif ville också gärna behålla mig, säger Viktor Brodd.

Men det fanns en svensk klubb som låg på och jagade Brodds signatur.

– Jag har tänkt rätt mycket. Men det känns som jag tog det bästa beslutet.

Och inför framtiden är målet glasklart:

– Det är försöka utvecklas ännu mer. Vi får se vilket lag vi får till nästa säsong. Vi har kommit tvåa i några år och förra året gick vi till semifinal. Vi måste sikta mot guld även om det så klart är tufft.

Och den chansen finns fortfarande kvar även denna säsong. Söderhamns UIF kom tvåa i pingisligan och går just nu och väntar på att motståndare i semifinalen (startar 2 maj) ska bli klar.

– Vi måste förbereda oss på att de kan bli båda lagen. Men chansen är väl rätt stora att det blir Halmstad.

LÄS MER: Söderhamns UIF in på bara skinnet i 955 mil – Hälsinglands hårdast jobbande stjärnor

122 spelare fanns med i den internationella tävlingen Polish Open i Warszawa.

Brodd tog sig vidare från kvalet efter segrar mot Miad Lotfijanabadi, Iran, med 4–2 i set och en stark match mot belgaren Robin Devos, för övrigt rankad 103:a i världen, med 4–1.

– Det har inte varit så mycket matcher på slutet och det var perfekt med lite tuffa matcher, säger 222-rankade Brodd.

Sedan väntade Bastian Steger i den första omgången. Men den 35:e rankade tysken blev för svår och förlusten skrevs till 0–4 i set.

– Jag är nöjd att jag tog mig vidare. Men han (Steger) är väldigt bra och det var synd att jag inte kunde spela lite bättre. Jag hade en del lägen i det första setet, säger Brodd.

LÄS MER: Jon Persson fick slita mot skrällen Anthony Tran

Jens Lundquist och Jon Persson gick direkt in i huvudturneringen. Jens Lundquist och Jon Persson gick direkt in i huvudturneringen. Båda vann också sina inledande matcher, men det stannade vid det.

Lundquist tog hem det första setet mot Lubomir Jancarik, men föll sedan med 1–4.

Persson såg ut att gå mot en seger mot He Bai från Slovakien när 3–1 i set förvandlades hastigt och mindre lustigt till 3–4.

LÄS MER: Söderhamns UIF stärker samarbetet med världens bästa pingisnation: "Extra intressant"

Viktor Brodd.

Mer läsning

Annons