Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra hemmaspel i Bocken

/

Sun Jian, Jimmy Jin, Anders Hjorth och Adam Blomquist.

Där är hemmasegrarna i den 57.e upplagan av Hälsingebocken.

– En bra helg, summerar Jimmy Jin.

Annons

Först ut av hemmaspelarna att ordna en seger i Hälsingebocken var Sun Jian, som spelade hem den tyngsta titeln, herrsingel, genom att besegra klubbkamraten Jon Persson i finalen.

– Tufft, säger kinesen och ler medan Jon Persson sitter intill och bara kan konstatera att Sun Jians segersiffror blev 11–4, 11–5, 12–10 och att den egna formen börjar infinna sig lagom till Suif:s kommande slutspel.

– Det känns bra. Jag har tränat bra i veckan, säger Persson, som visade vad han menar i semifinalen då Hampus Nordberg besegrades med 3–1 i set.

Plåster på såren för Nordberg kan vara att han tog en fin skalp när han spelade bort Spårvägens vasse kines, He Hajin. Johan Sondell hade däremot en trög dag och åkte ut i tre raka set mot Spårvägens Harald Andersson.

Helgens sista hemmaguld hamnade i trunken hos Jimmy Jin. Med några av turneringens sista lag visade 16-åringen att den fina andraplatsen från Urnanträffens juniorer 17-klass på lördagen inte var någon slump.

– En bra helg, kan inte bli bättre. Riktigt bra att komma tvåa i en GP-tävling och sedan vinna hemma som pricken över i, säger Jimmy Jin, som i finalen besegrade Kristian Präst från Västerås BTK.

– Jag tycker att jag hade den under kontroll. den matchen ska jag vinna, säger Jimmy Jin.

Serve och servereturer ligger bakom helgens framgång, förklarar Suiftalangen.

– Jag har fått bra utdelning på serve och förstaattack. Och jag har spelat smart, det är jag mest nöjd med. Det behöver man för att slå bättre spelare.

Mellan Sun Jians triumf och Jimmy Jins segerjubel trillade det in två guldpengar till för Suif. Den ena hamnade hos en veteran, Anders Hjorth, som säkrade segern i klass 3 genom att besegra IK Kometens Joakim Hedin med 3–0 i finalen. Hjorth tappade bara ett set från åttondelsfinalen och framåt.

Guld nummer fyra gick till en spelare i andra änden av åldersskalan, Adam Blomquist. Han spelade bort klubbkompisen Anton Hjorth i semifinalen och gjorde samma sak med Hudiksvalls Roger Eriksson i finalen.

Övriga topplaceringar för Suif: Mattias Guander, tvåa i klass 2, Filip Brodd, trea i samma klass, Anton Hjorth, trea i klass 4. Totalt: sju topp-3-placeringar för Suif i konkurrens med drygt 400 andra spelare från 53 klubbar.

Mer läsning

Annons