Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad pott för Lundquist

/

Fyra matcher, varav en seger och tre förluster.

Det blev Jens Lundquists facit när bordtennis-EM inleddes med lagturneringen.

Sverige tog sig, efter viss möda, vidare till kvartsfinal.

Annons

I lördags inleddes bordtennis-EM i Tjeckien med lagturneringen. Sverige började med att besegra England med 3–1, i en match där Jens Lundquist ställdes mot Darius Knight.

Och Bremenproffset pressades hårt av engelsmannen, som är 240 steg efter Lundquist på världsrankningen. Efter tredje set hade Knight ledningen med 2–1. Då fick Lundquist ordning på sitt spel och vann de två avslutande seten med 13–11 och 11–8.

– Jag gjorde vad jag skulle göra. Jag visste att han hade en bra serve, den vållade mig en del problem, säger han till Bordtennisförbundets hemsida.

På söndagen väntade ett Danmark som saknade stjärnan Michael Maze. Ett danskt lag som Lundquist själv inte hade riktig koll på inför turneringen. Desto bättre koll lär han ha nu, Lundquist fick nämligen se sig slagen två gånger om när Danmark skrällde och vann med 3–2.

Efter att Pär Gerell förlorat den inledande matchen mot Allan Bentsen var pressen stor på Jens Lundquist inför mötet med Kasper Sternberg, rankad 290:e i världen. Dansken spelade med förvånansvärt hög precision och tog hem första set med 11–9. Lundquist svarade i andra, som han tog hem efter 11–6.

Sen var det roliga slut, Sternberg spelade sitt livs bordtennis, tog två raka set och segern var ett faktum.

– Jag gillar att möta honom (Lundquist). Han bodde ett år i Köpenhamn och vi, liksom övriga danska och svenska spelare, har tränat mycket tillsammans. Jens stressade och jag fick övertaget, säger en glad Kasper Sternberg till Svenskbordtennis.se.

Jens Lundquist skulle ändå få chansen att avgöra det nordiska derbyt. Robert Svensson och Pär Gerell vann nämligen sina två följande matcher och utjämnade till 2–2 inför den sista drabbningen, där Lundquist ställdes mot Allan Bentsen. Det blev en ny förlust, även denna gången med 1–3.

I den avslutande gruppspelsmatchen mot Ryssland ledde Sverige med 2–0 då Jens Lundquist gick upp mot Fedor Kuzmin. Lundquist tappade där en 2–0-ledning till 2–3, efter att ha bränt en matchboll i tredje set.

Robert Svensson såg därefter till att säkra den svenska segern genom att slå Kuzmin och Sverige är därmed klart för kvartsfinal.

Mer läsning

Annons