Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt eller inget för Suif

Pingissäsongen 2009/2010 har bjudit på många nyheter.
Nu är vi framme vid den sista: en final i ställer för två – allt eller inget.
– Det är för den här spänningen man håller på, säger Peter Blomquist, tränare i Söderhamns UIF.

Annons

När Pingisligans seriesegrare Eslövs AI möter Söderhamns UIF i en finalmatch skissas förutsättningarna med linjer lika spikraka som en smash från Hampus Nordberg: en vinner, den andre förlorar och det ges ingen chans till snabb revansch.

En nyhet för säsongen, som både kan skrämma och kittla.

– Det ska bli riktigt kul. Man säger att det är små marginaler i pingis, men nu blir de riktigt små. Men det är både och, lite synd att hemmapubliken inte får chansen att se en final i Söderhamn, säger Hampus Nordberg under ett av Suifs sista träningspass inför avresan till Eslöv.

Mot ett formtoppat Suif ställer Eslövs AI all medvind fem raka SM-tecken ger. Segern i fjol bärgades mot ett Suif som aldrig var nära. Men i lagens första seriemöte den här säsongen, 23 november, visade Blomquists lag att mästarna kan läggas på rygg. 3–2 blev siffrorna då, just i lördagens finalarena, Norrevångshallen.

– En jätteviktig seger, det sa jag redan då. Då visade vi att vi har kapacitet att slå dem. Men det blir mycket psykolgi, säger Blomquist.

Peter Blomquist är säker på att förre lagkamraten ställer upp med Zhao Peng, Johan Axelqvist och Mattias Stenberg och låter dansken Kasper Sternberg vila. Han är inte lika säker på sitt eget lag.

– Sun Jian är given. Sedan vet jag inte hur det blir och jag avslöjar inget.

Mer läsning

Annons