Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästravet utan sportchef – igen

Bollnäs och Hagmyrens sportchef Mats Sahlén har sagt upp sig.
Han lämnar en post som de senaste åren haft stor omsättning.
– Självklart strävar vi efter mer långsiktiga lösningar än vad som varit fallet de senaste åren, säger Carl-Erik Sandström, ordförande i södra Hälsinglands travsällskap.

Annons

Mats Sahlén tillträdde som sportchef för Hagmyren och Bollnäs i juli 2008 och knappt två år senare kommer han att göra sina sista arbetsdagar på hälsingebanorna.

– Det är ett beslut som jag funderat på länge eftersom min familjesituation med barn i Sundsvall och Härnösand inte går att kombinera längre med jobb på annan ort. Dessutom handlar det ofta om kvällar och helger vilket inte är optimalt. I det här fallet är barnen viktigare, säger Sahlén.

Inom kort har både Bollnäs och Hagmyrens travsällskap styrelsemöten, men redan nu har Sahlén öppnat för en fortsättning under andra premisser.

– Vad det innebär i praktiken är för tidigt att säga, men det kan bli så att jag kommer att jobba en del även i framtiden åt Bollnäs och Hagmyren. Det är en fråga som vi får diskutera på våra möten, säger Sahlén.

Carl-Erik Sandström och Sten Bodin, ordförande i södra respektive norra Hälsinglands travsällskap, har huvudansvaret för att fylla luckan som uppstår efter Sahlén som slutar i början av juni.

– Jag har känt till Mats familjesituation så beslutet kommer inte som någon stor överraskning, men det gör ändå att vi nu får sätta högsta prioritet på frågan, säger Sandström.

Thomas Sandberg

Mer läsning

Annons