Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs numret för litet

Bollnäs var ett par nummer för litet på fler än ett plan i mötet mot serietvåan Frösö igår kväll. Dels trillade bortalaget boll på ett bättre sätt, och dels ägde man närkamperna i straffområdet, vilket förde med sig hela tre mål på hörnor.

Annons

Matchen inleddes trevande och chansfattigt. Frösö hade bollen mest, men Bollnäs försvarade sig effektivt. Vänsterback Veronika Rehnvall såg ut att vara överallt. Däremot hade hemmalaget inte mycket till anfallsspel, där Sabrina Tikkanen ofta blev för ensam i kontringarna.

I den 29:e minuten är det roliga dock slut. Efter en soloraid på Bollnäs vänsterkant når Bollen Johanna Westberg som gör sitt första av två mål för aftonen. Före halvtid hinner två till bollar hamna i Bollnäs mål, och halvtidssiffrorna var 0-3.

Andra halvlek börjar också bättre för Bollnäs. Amanda Bärj är ett ständigt hot mot motståndarförsvaret med sin snabbhet och teknik.

I den 65 minuten får Bollnäs sin bästa chans i matchen då Tikkanen skjuter i steget efter ett fint förspel av Linn Andersson. En motståndarfot tar dock på bollen som går tätt över ribban.

Den goda trenden förstörs sedan av ännu ett hörnmål i den 70 minuten. Bollnäs är helt enkelt för svagt i närkampsspelet på de innåtskruvade hörnorna.

Till slut blir slutsiffran 0-6.

Olsson är oerhört besviken efter matchen.

– De spelar bra, men vi gör också vår sämsta match på säsongen. Vi måste bli tuffare i egna boxen.

Assisterande tränare Jan Andersson:

– Bara att glömma detta och gå vidare. Vi får iallafall med oss bitar som vi ska öva på i fortsättningen

Mer läsning

Annons